Schulz: Biz sağa karşı kaleyiz

Güncelleme Tarihi:

Schulz: Biz sağa karşı kaleyiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 13:56

“Almanya’da yeni bir hükümet kurulacak mı, yoksa siyasi bir kaos mu yaşanacak?” Bu sorunun cevabı, bugün SPD’nin olağanüstü kurultayında alacağı karara bağlı.

Haberin Devamı

SPD Lideri Martin Schulz, kurultayda yaptığı konuşmada bir saat boyunca delegeleri büyük koalisyon müzakerelerine onay vermeye ikna etmeye çalıştı. Erken seçimin sağı güçlendireceğini belirten Schulz, şunları söyledi: “Bizim bu ülkede vatandaşlık sorumluluğumuz var. Biz sağa karşı kaleyiz. Koalisyon ön görüşmelerinde hedeflerimizin çoğunu ön sözleşmeye yansıttık. İşçiler, emekliler, aileler, öğrenciler, kiracılar, bunlar bizim seçmenlerimiz. Biz bu insanlar için hissedilir iyileşmeleri kabul ettirdik.”

Schulz: Biz sağa karşı kaleyiz

‘HAYIR’DAN VAZGEÇMEDİ
Büyük koalisyona karşı isyan bayrağını çeken gençlik teşkilatı Jusos Başkanı Kevin Kühnert ise geri adım atmadı. “Hayır” demenin SPD’nin sonu olmayacağını belirten Kühnert, ‘Biz istemiyoruz, ama yapmak zorundayız’ tavrının partiye büyük zarar vereceği uyarısında bulundu ve salondan yoğun alkış aldı.
Parti yönetimi, kurultayda büyük koalisyona kuşku duyanları kazanmak için koalisyon görüşmelerinde bazı yeni düzenlemelere gidilmesini öneren bir önerge sundu. SPD lideri Martin Schulz da hükümeti kurmaları durumunda, iki yıl sonra bir bilanço çıkaracakları ve bu bilanço sonucuna göre devam mı tamam mı kararını vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!