Schröder: Türkiye'ye AB yolu açık

Güncelleme Tarihi:

Schröder: Türkiyeye AB yolu açık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, gerekli koşulları yerine getirmesi durumunda Türkiye'ye AB yolunun açık olduğunu söyledi. Schröder, Bonn'da görevli büyükelçilerle tanışma toplantısında Avrupa'ya da eski politikalara devam mesajı verdi.

Almanya'nın yeni Başbakanı Gerhard Schröder, ülkesinde görev yapan büyükelçilerle yaptığı ilk toplantısında, ‘‘gerekli koşulları yerine getirmesi halinde, AB yolu Türkiye'ye açıktır’’ dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Birlik 90/Yeşiller'den oluşan koalisyon hükümetinin, yıllardır sürdürülegelmekte olan dış, Avrupa ve güvenlik politikasında bir değişiklik yapmayı düşünmediğini açıkladı.

Hedeflerinin Avrupa Birliği'nin genişletilmesi sürecine destek vermek ve aday ülkelerin entegrasyonuna katkıda bulunmak olduğunu belirten Schröder, Türkiye'ye de ‘‘yeşil ışık’’ yaktı..

Almanya'nın sosyal demokrat Başbakanı, yıl başından itibaren AB ve Batı Avrupa Birliği (BAB) dönem başkanlığını üstleneceklerini belirtirken, AB'de politik birliğin geliştirilmesi yoluyla gençler ve işsizler için yeni iş imkanları yaratılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Gerhard Schröder, en önemli hedefleri arasında Gündem 2000'i devam ettirmenin bulunduğunu da belirtti. Özellikle tarım politikası ve AB'nin finansmanının kendilerinin dönem başkanlığında önemli bir rol oyanayacağını da söyledi. Alman Başbakan, AB'nin genişletilmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

‘‘Biz azimli bir şekilde Avrupa Birliği'nin genişletilmesini ve aday ülkelerin AB'ye uyumunu gerçekleştirmek istiyoruz. Şu ana kadar görüşmelerin başaltılmadığı ülkelerin de AB'ye yakınlaştırılmasına ağırlık vereceğiz. Bu bağlamda şunu belirtmek isterim ki, geçerli koşulları kendisinin yerine getirmesi durumunda AB yolu Türkiye'ye açıktır...’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!