Sarko dönemi böyle başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Sarko dönemi böyle başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 00:18

FRANSA’da 5.Cumhuriyet’in 6. Cumhurbaşkanı seçilen Nicolas Sarkozy dönemi başladı.

Fransız halkının geçmişin fikirleri, alışkanlıkları ve davranış kalıplarını kırmayı seçtiğini belirten Sarkozy’nin Segolene Royal’e karşı yüzde 53,6 oy oranıyla seçilmesinin ardından şöyle bir devir teslim süreci yaşanacak:

16 Mayıs’ta devir-teslim

Anayasa Konseyi neticeleri onaylayacak ve Elysee Sarayı’nda yapılacak törenle Sarkozy, görev süresi 16 Mayıs gece yarısı bitecek olan Jacques Chirac’tan koltuğu devralacak. Sarkozy’nin iki turlu seçim kampanyasında çok enerji harcadığı ve adaylık psikolojisinden çıkıp cumhurbaşkanı postuna bürünmesi için birkaç gün gözlerden uzak tatile çıkacağı açıklandı.

Yeni başbakan atayacak

Sarkozy, görevi devraldıktan hemen sonra istifasını verecek olan Başbakan Dominique de Villepin’in yerine yeni başbakan atayacak. Yeni hükümet 10-17 Haziran tarihlerindeki genel seçimlere hazırlık yaparken, Sarkozy’nin seçim kampanyasında verdiği sözlerden bazılarını süratle yerine getirmeğe çalışacak. Sarkozy’nin siyasi başdanışmanı François Fillon veya Sosyal İşler Bakanı Jean Louis Borloo’yu başbakan olarak atayabileceği Chirac’ın eski başbakanlardan Alain Juppe’yi ise meclis başkanlığına getireceği konuşuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!