Sakine’ye psikolojik baskı

Güncelleme Tarihi:

Sakine’ye psikolojik baskı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 00:00

İran'da zina ve kocasının katilleriyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle taşlanarak ölüme mahkum edilen Sakine Muhammedi Aştiani adlı kadına psikolojik baskı uygulanıyor.

Batı da Sakine’ye recm cezası uygulanmaması için Tahran yönetimine diplomatik baskı yapıyor.
İngiliz Guardian gazetesine konuşan oğlu Sajad’ın ifadesine göre, 4 yıldır Tebriz cezaevinde yatan Sakine’ye bir süredir ziyaretçi yasağı uygulanıyor. Ancak bu durumdan haberi olmayan Sakine’ye gardiyanlar “çocukların seni terketti” diyerek psikolojik baskı uyguluyor.
Son karar verilmedi
Baskı ve tehditten Sakine’nin yeni avukatı Cavid Hutan Kian da nasibini alıyor. Avukatı Kian, tehditler aldığını ve korktuğunu açıkladı. Kian, “Şimdi sıra bende. Korkuyorum ama hiçbir yere gitmeyeceğim. Beni hapse atsalar da sonuna kadar onu savunacağım” dedi. Sakine’nin önceki avukatı Mustafa Mustafaei, baskılara dayanamayarak Türkiye’ye kaçmıştı.
Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, recm cezasına çarptırılan Sakine için AB’nin ortak girişim başlatması talebiyle AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’a mektup yazdı. AB üyesi 27 ülkeye çağrıda bulunulan mektupta, gerektiği takdirde İran’a müeyyide uygulanması önerildi. Bu girişimlere karşılık İran’dan  “Henüz son karar verilmedi” açıklaması geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!