Saddam'a Mersin üzerinden 6 milyon şişe kaçak votka

Güncelleme Tarihi:

Saddama Mersin üzerinden 6 milyon şişe kaçak votka
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2002 01:45

Alman Gümrük Müdürlüğü, Irak'a kaçak olarak alkollü içecek gönderen bir çeteyi çökertti. Son yılların en büyük kaçak içki ticaretinde son ayağın Mersin'deki serbest bölge limanı olduğu belirlendi. Almanya'da yayınlanan haftalık Focus Dergisi, konuya geniş yer verdi.

Alman gümrük yetkilileri, uzun süredir Mersin limanı üzerinden 6 milyon şişe votka ile 2 milyon litre biranın kaçak yolla Irak'a gönderildiğini bildirdiler. Alman istihbarat birimleri, kaçakçılıkla ilgili bazı kişileri yakaladılar ve gelişmelerden Türk tarafını da haberdar ettiler.

MERSİN'DEN KARAYOLUYLA

Kaçak içkilerin büyük bölümünün Irak lideri Saddam Hüseyin'e ait saraylara gönderildiği de belirlendi. İçki kaçakcılığını, Kuzey Irak'tan Almanya'ya illegal şekilde mülteci getiren insan taciri bir çetenin yaptığı tespit edildi. Kaçak votka ve biraların Almanya'nın Hamburg ile Belçika'nın Anterpen limanlarında gemilere yüklenerek, serbest bölge niteliğindeki Mersin limanına gönderildiği ortaya çıktı.

Kaçak içki yolunda adım adım iz süren Alman istihbarat birimlerinin belirlemelerine göre, Mersin'de gemilerden boşaltılan kaçak içkiler, karayoluyla Kuzey Irak'a, oradan da başta Bağdat olmak üzere Irak'ın diğer şehirlerine gönderildi. 2 milyon litre biranın gıda yardımı gibi gösterildiği, teneke kutu veya cam şişe yerine dayanıklı karton ambalaj kutular içine yerleştirildiği belirlendi. Biralar, altı ayrı konteyner içinde ele geçirildi.

BEYAZ MELEK VOTKASI

6 milyon şişe votkadan yaklaşık 70 bininin Almanya'nın Gotha şehrinde üretilmiş ‘‘Dabroff’’ marka, 147 bin 840'ının ise Belçika'da üretilen ‘‘White Angel’’ (Beyaz Melek) votkası olduğu ortaya çıktı. Alman yetkililer, alkollü içkilerin kaçak yollardan İran'a da gönderilme olasılığının bulunduğunu belirttiler.

Olayla ilgili olarak yapılan baskınlarda ele geçirilen belgelerden, gemilerle gönderilen içkilerin Mersin'deki serbest bölge limanında boşaltıldığının ortaya çıktığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!