S-300'leri vurma provası

Güncelleme Tarihi:

S-300leri vurma provası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri bugün Kıbrıs'taki Türk birlikleriyle Toros-97 tatbikatını başlatıyor. Toros 97'de, 10-15 Ekim tarihlerinde Nikiforos tatbikatıyla Girne'yi alma provası yapan Rum ve Yunanlıların gövde gösterisine cevap verilecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin'in de izleyeceği tatbikatta, Rumların Rusya'dan sipariş verdiği S-300 füzlerini ve rampalarını temsil eden hedefler F-16'lar tarafından yerle bir edilecek, 1974'den bu yana ilk defa hava indirme ve anfibi çıkarma harekatları yapılacak.

‘‘Kararlılık 97’’ tatbikatı Doğu Akdeniz'de devam ederken Toros 97'ye katılan 9 savaş gemisi dün sabah KKTC'ye geldi. Oruç Reis firkateyni, Kılıç Ali Paşa muhribi, Volkan, Fırtına hücümbotları ile Yıldıray, Doğan denizaltıları ve Ertuğrul çıkarma gemisi Girne, Ege firkateyni ile Piyale Paşa muhribi ise Gazimagosa'ya demirledi. Çarşamba günü Güzelyurt açıklarında yapılacak anfibi harekatına 10 zodyak bot, 4 personel çıkarma amacı ile SAS ve SAT komondo timleri de katılacak.

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Feyyaz Öğütçü komutasındaki gemilerin Ege'den ayrılmasından sonra bir Yunan savaş gemisi tarafından Kıbrıs açıklarına kadar izlendiği açıklandı.

Su üstü, hava ve denizaltı savunma harbi usüllerinin deneneceği tatbikata 20'si F-16, 12'si F-4 ve ikisi nakliye uçağı olmak üzere toplam 36 savaş uçağı katılacak. Tatbikatta görev alacak 40 helikopter de önceki gün Ada'ya intikal etti. Uçaklar yarın lazer güdümlü bombalarla temsili hedefleri vurarak Rumlar'a gözdağı verecek.

Tatbikat programı

Kararlılık 97 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1 Kasım'da başlayan tatbikatı 8 Kasım'da sona erecek.

Toros-2 97 TSK ile Ada'da Türk birliklerinin katıldığı savaş oyunları bugün başlayacak 5 Kasım'a kadar sürecek.

Parmenion 97 Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin tatbikatı 31 Ekim'de başladı. Ege ve Doğu Akdeniz'de süren savaş manevraları 6 Kasım'da son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!