Rusya’dan ‘etnik temizlik’ iddiasına yanıt

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan ‘etnik temizlik’ iddiasına yanıt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 21:19

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun, Rusya’yı Suriye’de Türkmen ve Sünnilere karşı etnik temizlik yapmakla suçlamasına Moskova’dan cevap geldi.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Rusya’nın Suriye’de etnik temizlik yaptığını iddia eden Türkiye’nin çıkışı çok tuhaf olduğu için aslında onlara yanıt vermek bile istemiyoruz. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyoruz. Ancak bu konuda şunu söyleyebilirim. Türkiye’nin ileri sürdüğü bu iddialar gerçek hayattan ne denli kopuk olduklarını gösteriyor. Üstelik bu iddiayı kanıtsız bir şekilde defalarca ileri sürmeye devam ediyorlar” dedi. 

‘IRAK’A ASKER İHLALDİR’

Brifing sonrası yanına yaklaşan gazetecilere mikrofondan uzak bir açıklama daha yapan Zaharova, “Türkiye’nin bu çıkışı herhalde içinde bulundukları aciz durumun göstergesidir” ifadelerini kullandı. Rus Dışişleri Sözcüsü, Türkiye’nin Irak’ın Musul kenti yakınlarına asker göndermesine de değinerek “Türkiye bu eylemiyle uluslararası hukuku alenen çiğnedi’’ dedi. Zaharova, Türkiye’nin müttefiklerinin bile böyle bir hareket beklemediğini ancak blok dayanışmasından dolayı Ankara’ya eleştirel yorum getirmekten kaçındıklarını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!