Rusya'dan Çanakkale’ye ‘dördüncü adam’ geliyor

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Çanakkale’ye ‘dördüncü adam’ geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 16:08

Ermenistan’da 1915 Olayları’nın 100’üncü yıldönümü etkinliklerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılması beklenirken, Rusya’nın aynı gün Çanakkale’de gerçekleştirilecek törenlerde yönetim hiyerarşisinde dördüncü kişi olan Duma Başkanı Sergey Narişkin tarafından temsil edileceği kesinlik kazandı.

Haberin Devamı

24 Nisan’da Türkiye’ye Rusya’dan kimin geleceği TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in üç günlük Rusya ziyaretinin ilk durağı Moskova’daki temasları sırasında kesinleşmiş oldu.

Çiçek’le görüşmesi sırasında, 24 Nisan’da Türkiye’ye geleceğini söyleyen Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın başkanı Narişkin, “Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümü töreni için Türkiye’ye ben geleceğim. Birinci Dünya Savaşı anısına Rusya Milli Anma Komitesi Başkanı ve Tarih Cemiyeti Başkanı olarak Rusya’yı temsil edeceğim. Bu ziyaretin Rusya ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştireceğini, bölgemizde istikrar ve barışa katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Rusyadan Çanakkale’ye ‘dördüncü adam’ geliyor

Haberin Devamı

Rusya yönetim hiyerarşisine göre Devlet Başkanı Putin, Başbakan Dmitriy Medvedev ve Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin başkanı Valentina Matviyenko’dan sonra Duma Başkanı Narişkin dördüncü yetkili sayılıyor.

Rusyadan Çanakkale’ye ‘dördüncü adam’ geliyor

Türkiye, Çanakkale'de 24 Nisan'da düzenlenecek etkinliklere Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan dahil onlarca lideri davet etmişti. Sarkisyan, Ankara'nın bu davetini sert bir yanıtla geri çevirmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!