Rusya Türkiye'de eÄŸitim gören 21 Kara Dul'u arıyor

Güncelleme Tarihi:

Rusya Türkiyede eğitim gören 21 Kara Dulu arıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2010 12:52

Moskova metrosundaki terör saldırısında 39 kişinin ölümüne neden olan 2 kadın teröristin Türkiye'de eğitim gördüğü öne sürülen 30 kişilik "Kara Dul" grubuna mensup militanlar olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

DÃœNYA SALDIRILARA BÖYLE TEPKÄ° VERDÄ°Â

 

MOSKOVA METROSUNDA TERÖR DEHŞETİ 

 

MOSKOVA METROSUNDAN İLK GÖRÜNTÜLER-WEB TV

Rusya'nın başkenti Moskova'da metroya yapılan çifte intihar saldırısında 39 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Rus polisi saldırıların faili olarak Kuzey Kafkas örgütlerin üzerinde dururken, saldırganların kadın olması şüpheleri Çeçenistan'ın bağımsızlığını savunan "Kara Dullar"ın üzerine çekti. 

Alman Bild gazetesinde yer alan bir habere göre ise, Rus polisinin terör eylemi hazırlığında olan "21 Kara Dul"u yakalamak için alarmda olduÄŸu iddia edildi. Haberde, Kara Dul grubuna mensup 30 kadının Türkiye'de bir terör kampında eÄŸitim aldıktan sonra Rusya'ya sızdığı öne sürüldü.Â

Haberin Devamı

Kara Dullar'dan 7'si daha önceki terör saldırılarında öldü. Moskova'daki metro saldırısını gerçekleştiren 2 Kara Dul'un daha öldüğü ve geriye kalan 21 militanın Rusya'da terör eylemi gerçekleştirmek için fırsat kolladıkları belirtildi.

OTOBÃœSLE MOSKOVA'YA GELDÄ°LER

Moskova metrosunda 39 kişiyi öldüren iki kadın militanın bir Kafkas şehrinden Moskova'ya pazartesi erken saatlerde ulaştığı ardından da terör eylemini gerçekleştirdikleri belirtildi.

İki kadın militana, siyah saçlı ve bıyıklı bir erkek rehberlik yaptı. Rus polisinin güvenlik kameralarında tespit edilen bu kişiyi aradığı da haber de belirtildi.

39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya'nın başkenti Moskova'da geçtiğimiz Pazartesi sabah saatlerinde metro sistemine düzenlenen çifte saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.

İlk patlama Moskova'daki Lubyanka metro istasyonunda, ikinci patlama da 40 dakika sonra Park Kultury istasyonunda meydana geldi. Rus istihbarat ajansı FSB'nin merkez binasının hemen altında bulunan istasyondaki patlamada 23 kişi öldü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!