Rusya, PKK/YPG ile görüşmeyi savundu

Güncelleme Tarihi:

Rusya, PKK/YPG ile görüşmeyi savundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2020 07:00

Türkiye ile Rusya arasında Moskova’da gerçekleştirilen iki günlük görüşmelerle ilgili açıklama yayan Rus Dışişleri, öncesinde terör örgütü PKK/YPG ile yapılan temasları “Azınlıklar Suriye krizinde siyasi çözümün bir parçasıdır” diyerek savundu.

Haberin Devamı

31 Ağustos’ta Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütü PKK/YPG’nin uzantısı sözde Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ahmet ve Halkın İradesi Partisi’nden Kadri Cemal ile görüşmüştü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise, terör örgütü güdümündeki bu grubun Moskova’da üst düzey kabul görmesinden kaygı duyduğunu ifade etmişti. Ankara’nın tepkisinin, Moskova’ya görüşmeler için giden Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal tarafından da iletileceği bildirilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Lavrov’un tepki çeken o görüşmeyi Suriye’de siyasi çözüme katkı için gerçekleştirdiği iddia edilerek, “Rusya, Suriye’de çözümün BMGK kararları çerçevesinde ve tüm etnik grupların görüşü dikkate alınarak sağlanması gerektiği üzerinde duruyor” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!