Rusya: Kara kutu deşifre edilemedi

Güncelleme Tarihi:

Rusya: Kara kutu deşifre edilemedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 23:46

RUSYA Savunma Bakanlığı, 24 Kasım’da Türkiye-Suriye sınırında Türkiye tarafından ihlalde bulunduğu gerekçesiyle düşürülen Rus savaş uçağının deşifre edilemediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı geçen hafta Moskova’da yabancı gözlemciler gözetiminde başlatılan karakutu incelemesi hakkında ilk bilgileri verdi. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rus komisyon üyesi, “Kara kutunun deşifre edilmesi uzun zaman alacak ve bunun yapılabilmesi bu alanda uzmanlaşmış için bilimsel kuruluşların yardımına ihtiyacımız var” dedi. Yetkiliye göre uçuş bilgilerinin yer aldığı 16 mikroçipten 13’ü parçalanmış durumda, diğerleri hasarlı ve sadece biri okunabilir durumda.

Kim bilir ne kadar sürer
Rusya Hava ve Uzay Birlikleri Güvenlik Bölümü Komutan Yardımcısı Sergey Baynetov, “SU-24 savaş uçağının karakutusu uçağın düşmesi esnasında alevlerden ciddi zarar görmemesine rağmen önemli fiziki darbe görmüş. Şiddetli darbe maalesef mikroçiplerin çoğunu okunamaz derecede tahrip etmiştir. Şimdi atılabilecek tek adım bu elektronik bellekleri Rusya’daki yüksek ihtisaslı araştırma merkezlerine teslim etmek. Onlar bilgilere ulaşmaya çalışacak. Ancak bu sürecin ne kadar zaman alacağını şu anda kimse söyleyemez” diye konuştu. Rusya, uçağın Türkiye’ye ihlalde bulunmadığını öne sürüyor.

Haberin Devamı


Sovyetleri diriltmek istemiyoruz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tekrar eski Sovyetler Birliği’ni kurmak istemediğini, kimseyi ise buna inandıramadığını söyledi. Putin, pazar akşamı ‘Rossija 1’ adlı televizyon kanalında yayınlanan belgeselde Batı devletlerinin Ukrayna anlaşmazlığında bu ülkenin çıkarlarını düşünmekten ziyade, Sovyetler Birliği’nin yeniden kurulmasını önlemeye çalıştığını belirtti. Putin, “Ne var ki eski Sovyetler Birliği’ni diriltmek istemediğimize kimse inanmıyor” dedi. Öte yandan Rusya, Türkiye’nin etrafındaki askeri varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Aralık ayında Ermenistan’daki üsse 7 savaş helikopteri konuşlandıran Rusya 6 askeri helikopter daha yolladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!