Rusya: Hitler kurşunla değil zehirle öldü

Güncelleme Tarihi:

Rusya: Hitler kurşunla değil zehirle öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 14:24

Rusya iç istihbarat servisi olan Federal Güvenlik Servisi (FSB) Arşiv ve Kayıtlar Bölümü Başkanı Vasiliy Hristoforov, Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'in kendi kafasına sıktığı kurşunla değil zehirlenerek öldüğünü söyledi.

Hristoforov, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyasının mağlup edilmesinin 65. yıl dönümü törenlerinin yapılacağı 9 Mayıs Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, arşivdeki verilere göre, Hitler'in 17 Ocak 1945'ten sonra Berlin'e taşındığı ve yakınlarıyla birlikte yeraltı sığınaklarında saklandığını belirtti.

Belgelere göre, Hitler'in korumalarından bir onbaşının 30 nisanda yakalandığını ve ifadesinde, Hitler ve Paul Joseph Goebbels'in en azından 28 nisana kadar yeraltı sığınağında bulunduğunu bildiğini söylediğini anlatan Hristoforov, Sovyet askerlerinin yeraltı sığınaklarını 2 mayısta ele geçirdiğini ve burada aynı günün akşamı yanık kadın ve erkek cesedi bulunduğunu bildirdi.

Belgelerde tanıkların, cesetlerin Goebbels ve eşine ait olduğunu söylediği, ertesi gün de Goebbels'in zehirlenerek ölen çocuklarının cesetlerinin bulunduğu kaydediliyor.

Goebbelslerin cesetlerinin yakınında bombalama sonucu açılmış çukurda 5 mayısta yapılan incelemede, yanmış bir kadın ve erkek cesedi bulunduğu belirtilen belgelerde, yapılan inceleme ve yakalanan korumanın tanıklığı sonucunda söz kosunu cesetlerin Hitler ve eşi Eva Braun'a ait olduğunun ortaya çıktığı ifade ediliyor.

FSB arşiv belgelerinde, ölenlerin ağızlarında ampul izleri bulunduğu ve acı badem kokusu geldiği, cesetlerde yapılan incelemede, kurşun izine rastlanmadığı ve vücutlarında siyanür tespit edildiği için, zehirlenerek öldüklerinin kesinleştiği vurgulanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!