ABD'li yetkili Reuters'a konuştu: Türkiye hava sahasına giren uçak, Suriye içerisinde düşürüldü

Güncelleme Tarihi:

ABDli yetkili Reutersa konuştu: Türkiye hava sahasına giren uçak, Suriye içerisinde düşürüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 10:14

Adının gizli kalması kaydıyla Reuters’a konuşan ABD’li bir yetkili, Rus uçağının Türk hava sahasına kısa bir giriş yaptıktan sonra Suriye içerisinde vurulduğunu söyledi. Söz konusu yetkili, değerlendirmesini jetin ısı haritasına dayandırdığını belirtti.

Haberin Devamı

Rusya ise Türkiye’nin hava sahası ihlali gerekçesiyle düşürdüğü Rus savaş uçağının izlediği rotaya dair kendi radar izlerini yayınladı. Moskova’nın yayınladığı şemaya göre; SU-24 bombardıman uçağı, Suriye sınırları içerisinde vuruldu.

Rusya’nın radar izi şemasını Savunma Bakanlığı Operasyon Dairesi Komutanı General Sergey Rudskoy basına tanıttı. 

Gösterdiği şema üzerinde izahatlar da veren Rus general, “Savaş uçağımız şemada da görüldüğü gibi Türkiye sınırına en yakın 1 km mesafeden geçmiştir. Uçağımıza karşı ateş bu noktada açılmadı. Sınırın 4 km uzağında bulunduğu sırada vuruldu” ifadelerini kullandı. 



Rudskoy, Türkiye’nin iddiasının doğru olmadığını öne sürerek daha da ileri gitti ve “Hatta saldırıya geçen iki Türk jeti, Suriye hava sahasına girerek bizim uçağımıza ateş açmıştır” dedi. 

Rus tarafı ayrıca dün akşamki NATO durum değerlendirme toplantısında Ankara’nın savunduğu tezi müttefiklerine kanıtlayamadığı iddiasını da ortaya attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!