Rusya’da trafo patlatan sıcaklar

Güncelleme Tarihi:

Rusya’da trafo patlatan sıcaklar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 00:00

Rusya 1917’den beri en sıcak yazı yaşıyor. Moskova’da aşırı klima kullanımı nedeniyle trafolar patladı. Çöl sıcaklarıyla kavrulan Roma’da ise termometreler 43 dereceyi gösterdi. İtalyanlar havuzlarda serinliyor.

Haberin Devamı

DÜNYADA SON DÖNEMDE YAŞANAN İKLİM FELAKETLERİ / FOTO GALERİ

TÜRKİYE'NİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

RUSYA’da Başkent Moskova başta olmak üzere birçok kentte son bir aydır sıcaklığın 30 derecenin altına düşmemesi üzerine hayat felç oldu. Moskova’daki trafo istasyonları halkın aşırı klima cihazları kullanması üzerine birbiri ardına devre dışı kalırken, Rusya’nın en büyük havaalanı Şeremetyevo bile elektrik kesilmesi yüzünden önceki gün çalışmalarına iki saat ara vermek zorunda kaldı.

Bolşevik Devrimi’nde böyleydi

Rusya Meteoroloji Dairesi, Haziran ortasından bu yana her gün yeni bir sıcak rekoru kırıldığını haber verirken, böyle sıcak yazın son olarak 1917 yılında, Bolşevik devrimi arifesinde yaşandığını belirtti. Rusya’yı etkisi altına alan aşırı sıcaklar sadece şehir halkını değil, tarım sektörüne de büyük darbe indirdi. Rusya’nın Avrupa kesiminde buğday yetiştirilen “Çernozemye” (Kara toprak) bölgesinde 40 günden beri tek bir damla yağış düşmemesi üzerine, 2010 rekoltesinin yüzde 40’ı tarlalarda kurudu.

Roma’da sürücüler fenalaştı

İtalya’yı etkisi haline alan çöl sıcaklarında başkent Roma’da termometre 43 dereceyi gösterirken, nem yüzünden hissedilen ısı 52 dereceyi buldu. Roma’da sıcaklığı en çok hissedenler, zorunlu olarak kask takan motosiklet sürücüleri oldu. 56 sürücü fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Çöl sıcakları üç gün daha sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!