Rusya’da 4 ilde bir günlük boşanma yasağı getirildi

Güncelleme Tarihi:

Rusya’da 4 ilde bir günlük boşanma yasağı getirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 16:19

Rusya Federasyonu’na bağlı 4 ilde, her yıl 8 Temmuz’da kutlanan Rusya Aile, Aşk ve Sadakat Günü nedeniyle, bir günlük boşanma yasağı getirildi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı

Rusya Hükümeti’nin resmi yayın organı olan Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre, Rusya’nın Tula, Amur, Kurgan ve Kaluga illerinde, Aile Günü boyunca boşanma başvurularının geri çevrileceği bildirildi.

Haberde, Tula Valiliği yetkililerinin, gün boyunca, boşanma işlemi için müracaat edenlere, “bir daha düşünmelerini tavsiye ettikleri” ifade edildi.

Tula Valiliği’nden yapılan açıklamada da, bu günün, “aile içinde ahlak, temizlik, sadakat ve ruhsal yakınlık için örnek olması gerektiği” dile getirildi.

Kaluga İli İstatistik Servisi’nin verileri, Rusya genelinde olduğu gibi, il genelinde de boşanma oranlarının son derece yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Buna göre, geçen yıl, il genelindeki evliliklerin yüzde 90’ı, boşanmayla sonuçlandı. Rusya’da Aile Günü resmi olarak, 2008 yılından bu yana kutlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!