Rusya AVM’yi balistikle vurdu:13 ölü 40 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Rusya AVM’yi balistikle vurdu:13 ölü 40 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 07:00

Uzun menzilli balistik füzelerin vurduğu alışveriş merkezini alevler kaplarken, Rus güçleri dün Karkhiv ve Lysychansk kentlerini de bombaladı. Karkhiv’de 3, Lysychansk’te 8 sivil hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Önceki gün Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir apartmanı vuran Rusya, dün de Kremençuk kentinde bir AVM’yi hedef aldı. Saldırı nedeniyle en az 13 kişinin öldüğü 40 kişininse yaralandığı belirtilirken, binada bin kadar sivil bulunduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği bildirildi.

ZELENSKİ: ‘ACİZLİK’

AVM’nin hiçbir askeri özelliği olmadığını söyleyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “İşgalciler, Poltava bölgesindeki Kremençuk şehrinde bir AVM’yi füzelerle vurdu. Kurban sayısı tahmin edilemez. Rusya acizliğini sıradan vatandaşlardan çıkarmaya devam ediyor” dedi.

CAN PAZARI

AVM’nin Rusya’nın Kursk bölgesinden TU-22 bombardıman uçaklarından atılan, uzun menzilli KH-22 taktik balistik füzelerle vurulduğu belirtildi. AVM’de çıkan yangına müdahale edilirken, sosyal medyada binanın içinden çekilmiş olan görüntülerde adeta can pazarı yaşandığı görüldü.

BARIŞ ÇAĞRISI

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı da saldırıya ilişkin bir açıklama yayımlarken, “acil barış çağrısı” yaptı. Son günlerde çeşitli sivil bölgelere yapılan saldırıların hatırlatıldığı açıklamada, “Bu tür saldırılar Ukrayna’daki savaşın acımasızlığını bir kere daha gözler önüne sermekte, kalıcı barışa duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!