Rus yolcu uçağının düşmesinin nedeni bomba mı

Güncelleme Tarihi:

Rus yolcu uçağının düşmesinin nedeni bomba mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 13:32

Rus yolcu uçağının Mısır’da düşmesinin ardından “bomba şüphesi” tartışılıyor.

Haberin Devamı

Rus Metrojet Havayollarına ait Airbus A312 tipi uçak taşıdığı 224 kişiyle birlikte Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden havalandıktan kısa süre sonra Sina Yarımadası'ndaki dağlık bölgeye düşmüştü.

Rus yolcu uçağının düşmesinin nedeni bomba mı

Konunun uzmanlarından görüş alan İngiliz Daily Mail gazetesi, uçağın fırlatılan bir füze ya da teknik bir arızadan ziyade içeride patlatılan bir bomba nedeniyle düştüğü ihtimaline vurgu yaptı.

Terör ve havacılık uzmanları, pilotların yardım çağrısı yapmadığına dikkat çekiyor. Ayrıca enkaz görüntülerinde uçağın yüzeyinin dışarıya doğru kırılmasının, “içeriden dışarıya doğru uygulanan bir güce” işaret ettiği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Rus yolcu uçağının düşmesinin nedeni bomba mı

Rusya Federal Havacılık Ajansı’nın başkanı Aleksander Neradko uçağın yüksek irtifadayken parçalara ayrıldığını doğrulamıştı.

METROJET: UÇAK DIŞ ETKENDEN DOLAYI PARÇALANDI

Moskova’da düzenledikleri basın toplantısında Metrojet yetkilileri uçağın düşmesinin tek makul sebebinin dış bir etken olduğunu açıkladılar.

Rus havacılık yetkilileri yaptıkları açıklamada “Teknik bir hata ya da pilotaj hatasından dolayı uçağın havada parçalanıp geniş bir alana yayılması mümkün değil” ifadelerini kullanıldı.

Rus yolcu uçağının düşmesinin nedeni bomba mı

‘IŞİD İDDİASI YALAN’

Kazanın yaşandığı cumartesi günü akşam saatlerinde IŞİD’in Mısır kolu, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etmişti. Ancak bu iddia hem Mısır hem de Rusya tarafından açık bir dille yalanlanmıştı.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov da, uçağı IŞİD militanlarının füzeyle vurma ihtimalinin sıfıra eşit olduğunu açıkladı. IŞİD’in uçağı vurduğunu iddia etmesi üzerine açıklama yapan Sokolov, “Mısır havacılık yetkilileriyle yürüttüğümüz temaslardan elde ettiğimiz veriler, uçağın vurularak düşürülmüş olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmuyor. Teröristlerin uçaksavar füze atarak uçağı vurma ihtimali sıfıra eşit” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ

Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, düşen uçakla ilgili terör saldırısı dahil hiçbir ihtimalin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Peskov, uçağın düşmesinde terör saldırısı olasılığının bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, "Şu anda hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz. Soruşturma yeni başlıyor. Bu yüzden uçağın düşme nedenleriyle ilgili bir şey söyleyemeyiz" ifadesini kullandı.

Rusya Ulaştırma Bakanı Sokolov, uçak kazasıyla ilgili Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunduğu raporda, uçağın gökyüzünde parçalandığını belirtti.

144 CENAZE RUSYA’YA GETİRİLDİ

Kazada hayatını kaybedenlerden 144’ünün cenazeleri Rusya’nın St. Petersburg kentine getirildi. 

Haberin Devamı

Rus yolcu uçağının düşmesinin nedeni bomba mı
Rus Acil Durum Bakanlığı görevlileri cenazeleri uçaktan indirmek üzere Pulkovo Havalimanı'ndaki pistte böyle bekledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!