‘Rus güzeller artık Türkler’in olmayacak'

Güncelleme Tarihi:

‘Rus güzeller artık Türkler’in olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeni Rus ahlak polisi fotomodel ajansı adı altında çalışarak genç kızları tuzağa düşüren çetelere savaş açtı. Rus gazetesi Moskovski Komsomolets haberi ‘Rus güzeller bundan sonra Türkler’in olmayacak' başlığıyla verdi.

Rusya'da polis geniş çaplı bir ‘Nataşa operasyonu’ başlattı. Hedef, 1990'lı yıllarda patlayan fuhuşla mücadele. Haberi ‘Rus güzeller bundan sonra Türkler’in olmayacak' başlığıyla veren Moskovski Komsomolets gazetesi genellikle fotomodel ajansı adı altında çalışan fuhuş çetelerinin belirlendiğini yazdı.

Rusya'da yeniden yapılanan ahlak polisi geniş çaplı bir ‘beyaz kadın ticaretini ve fuhuşu önleme operasyonu’ başlattı. Moskovski Komsomolets yorum-haberinde ‘Rus güvenlik güçleri geç de olsa harekete geçti. Birçok Rus kızı bu sahte fotomodel ajanslarının kurbanı olmuştu. Kandırılan ve fuhuş batağından kendini kurtarıp Rusya’ya dönen bu genç kadınların peşpeşe açtığı davalar sonunda yönetim harekete geçmek zorunda kaldı. 18-20 yaşlarında genç kızlar, çalışarak değil de sırf güzelliklerini kullanarak kolay para kazanma hevesine kapılıyor ve bu ajansların tuzağına düşüyor. Ancak aslında yüz genç kızdan doksandokuzu kendini umduğu gibi podyumlarda değil Türk Hasan'ın yahut da Yunanlı Yorgi'nin koynunda buluyor' diye yazdı.

Rus ahlak polisi, bu kirli ticaretin karşı tarafında Türk ve Yunan mafyasının olduğunu bilerek, bu ülkelere ‘fotomodel’ gönderen ajansları sıkı takibe almaya hazırlanıyor. Aynı şekilde, Moskova'da başlayan ‘Miss Birleşik Devletler topluluğu’99' güzellik yarışmasını da Moskova polisi çok dikkatli izleyecek.

Ancak polis kaynakları Türk ve Yunan çapkınlarının gönlünü ferahlatacak bir açıklama daha yaptı : ‘Bu operasyon sadece mafyanın tuzağa düşürdüğü ve fuhuşa zorladığı genç kızları kurtarmak için yapılıyor. Kendi rızasıyla kalkıp yabancı ülkelerde çalışmaya giden ve kendini satanlar için birşey yapamayız.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!