Rus bombardımanında 5 ayda bin 700 sivil öldü

Güncelleme Tarihi:

Rus bombardımanında 5 ayda bin 700 sivil öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 16:27

Rusya’nın Suriye’de havadan bombardımana başlamasının üzerinden geçen 5 ayda bin 700’den fazla sivilin yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına göre 30 Eylül’den bu yana Rusya’nın hava saldırılarında 4 bin 408 kişi yaşamını yitirirken bunların bin 733’ünü siviller oluşturdu. Siviller arasında ise 429 çocuk ve 250 kadın vardı.

AFP’nin aktardığı habere göre öldürülenlerin yüzde 60’ını savaşçılar iken; bunların da bin 492’si El Nusra militanları, bin 183’ü ise IŞİD militanlarıydı.

ABD ve Rusya’nın öncülüğüyle Suriye’de cumartesi gününden beri çatışmasızlık sürüyor ancak El Nusra ve IŞİD’in elindeki bölgelerde ateşkes uygulanmıyor.

Suriye’de rejimin en önemli müttefiki konumundaki Rusya terörist grupları vurmaya devam edeceğini belirtti.

YPG - IŞİD ÇATIŞMASI

Öte yandan terör örgütü YPG, IŞİD’in hafta sonunda Tel Abyad'a gerçekleştirdiği saldırılarda 43 savaşçısının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

YPG sözcüsü Redur Helil, Cumartesi günü başlayan ve Pazartesi günü YPG'nin kent kontrolünü elinde tutmasıyla sona eren çatışmaların ardından ellerinde 140 ölü IŞİD militanının bedeni olduğunu söyledi. Helil ayrıca 23 sivilin de hayatını kaybettiğini belirtti.

YPG Tel Abyad'ı geçtiğimiz yıl ABD hava saldırılarıyla desteklenen bir operasyon sonrası IŞİD’in elinden almıştı.

BAKMADAN GEÇME!