Rumlardan Türkler'e ‘Türkiye’den vazgeçin’ şartı

Güncelleme Tarihi:

Rumlardan Türklere ‘Türkiye’den vazgeçin’ şartı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2019 08:30

Rum lider Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bugün gerçekleşecek görüşmesi öncesinde, daha önce de defalarca tekrarladığı, Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ve Türk askerinin Ada’dan tamamen çekilmesi şartlarını yeniden ortaya attı.

Haberin Devamı

Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinde, Arap ülkeleri ile AB arasında ilki düzenlenen zirveye katılan Rum lider Anastasiadis, sözcüsü Prodromos Prodromu aracılığıyla verdiği mesajda, Kıbrıs müzakerelerinin devam etmesi ve çözüm için garantilerin kalkması, askerin tamamen çekilmesi ve (Türkiye’yi kast ederek) Kıbrıs’ın üçüncü taraflarca vesayet altına alınmayacağına dair ilke anlaşması yapılması gerektiğini söyledi. Rum lider bir süre önce de Kıbrıslı Türklere, “Türkiye ile göbek bağınızı koparın” çağrısında bulunmuştu.

GÜNDEM GEVŞEK FEDERASYON

Rum yönetimi, güvenlik ve garantiler konusundaki taleplerinin yanısıra kurulacak federasyonda Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitliği de kabul etmiyor. Anastasiadis, bugün Lefkoşa’da BM denetimindeki ara bölgede KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gayri-resmi gerçekleştireceği görüşmede, bir süredir gündeme getirdiği gevşek federasyon ya da adem-i merkeziyetçi bir federasyon kurulması teklifinin ayrıntılarını anlatacak.

 

BAKMADAN GEÇME!