Rumlar yolsuzlukla COVID-19’a isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Rumlar yolsuzlukla COVID-19’a isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 07:00

Kıbrıs Rum yönetiminde sol örgütler, yolsuzluk ve “altın pasaport” skandalları ile salgına yönelik alınan sıkı önlemleri dün protesto etti.

Haberin Devamı

Polisle çatıştan göstericiler Lefkoşa Rum kesimini savaş alanına çevirdi. Öğle saatlerinde Stasinou Caddesi, çevresindeki sokaklar ve Kolokasi Parkı’nda toplanan göstericiler arasında çocuklarında olduğu görüldü. Sosyal medyadan örgütlenen yüzlerce Rum, rüşvetle AB pasaportu satışı skandalının ardından ortaya çıkan kredi yolsuzluklarına adı karışan siyasileri protesto etti. “Artık yeter, dayanamıyoruz!” sloganları atan eylemciler, COVID-19 önlemleri çerçevesinde alınan sıkı yasaklara da karşı çıktı, yolları kapatan polisi taş yağmuruna tuttu.

2 YARALI 10 TUTUKLU

Rum polisi, taşkınlık yapan ve işyerlerine zarar veren göstericileri engellemekte zorlandı. Çevik kuvvet polisinin müdahalesinin ardından TOMA’lar devreye girdi. 2 kişinin yaralandığı olaylarda, 10 eylemci tutuklandığı bildirildi. Geçtiğimiz aylarda Anastasiadis hükümetinin “para karşılığı” AB pasaportu verdiği ve bu yolla birçok suçluya AB vatandaşlığı sağlandığına dair haberler ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!