Rum yolcu gemisi kayalara bindirdi

Güncelleme Tarihi:

Rum yolcu gemisi kayalara bindirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

Sea Diamond adlı "mavi tur" gemisi, Kuşadası’ndan sonra gittiği Yunan adası Santorini açıklarında kayaya çarptı. 1600 kişi güçlükle kurtarıldı.

KIBRIS Rum Kesimi merkezli bir turizm firması tarafından işletilen Yunan bandıralı Sea Diamond yolcu gemisi, dün Ege’nin Santorini Adası limanı yakınında kayalara çarptıktan sonra karaya oturdu. Ege adaları ile Kuşadası’nı gezen Alman ve Amerikalı 1.195 turist ile 391 kişilik mürettebat, su alan gemiden zorlu bir operasyon ile kurtarılabildi. Kazanın Santorini limanının çok yakınında olması ve şiddetli rüzgar esmemesi sayesinde ölen ya da yaralanan olmadı.

KURTARMA SEFERBERLİĞİ

Merkezi Kıbrıs Rum Kesimi’nde olan Louis Hellenic Cruise Lines firması tarafından işletilen Sea Diamond, Kuşadası’nın ardından Rodos ve Mikonos adalarına uğradıktan sonra, Santorini limanının bir deniz mili açığında kayaya çarparak su almaya başladı. Yunan deniz ticaret ve savunma bakanlıkları ile liman müdürlüğü alarma geçirildi. Kurtarma çalışmaları için bölgeye altı helikopter, iki askeri nakliye uçağı, dört savaş gemisi ve sahil güvenlik ekipleri gönderildi. Kaza yeri yakınında bulunan gemiler de yardıma koştu.

Römorkör yardımıyla daha sığ bir yere çekilen ve ön tarafı 12 derece batan Sea Diamond’da yolculuk yapan ve aralarında birçok Amerikalı kolej öğrencisinin de bulunduğu 1600 kişinin tamamı, üç saatlik bir çabanın ardından kurtarıldı. 143 metrelik dev turistik yolcu gemisinin batmaması için çalışmalar gece boyunca devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!