Rum avukat turistleri dava edecek

Güncelleme Tarihi:

Rum avukat turistleri dava edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

Kuzey Kıbrıs’ta mülk aldıkları için mahkum edilen İngiliz Linda ve David Orams davasını kazanan Rum tarafının avukatı Konstantin Kandulas, yeni hedefinin Girne’nin ünlü Dome Oteli’ne gelen turistler olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Kandulas, “Otelin 1974 öncesi sahibi benden dava açmamı istedi. Elimizde bu otelde konaklamış 60 yabancı turistin isim adres ve konaklama bilgilerini içeren belgeler bulunuyor. Şimdi bunları dava edeceğim. Kuzey’de turizmin gelişmesine karşı değiliz. Ama bu Kıbrıslı Rumların mülkleri üzerinden olmaz” dedi.

Güney Kıbrıs Yönetimi’den tehditler gelmeye başladı

KIBRIS Rum Yönetimi, İngiliz mahkemesinin Girne’de villası bulunan Linda Orams aleyhinde aldığı KKTC’yi Rum yargısının insafına bırakan kararın hemen ardından tehditlere başladı. Rum Dışişleri Bakanı Markos Kipriyanu dün İngiliz çiftin villasının yıkılmasını beklediklerini belirterek “ayaklarını denk alsınlar” dedi. Kipriyanu, Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı “Rum mahkemeleri Kuzey Kıbrıs’ta her konuda karar alabilir ve  AB ülkeleri uygulamak zorundadır” kararına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yabancılar tedirgin

KKTC’deki mülk sahipleri İngiliz mahkemesinin aldığı kararın ardından tedirginlik yaşamaya başladı. Kuzey’de mülk alanlara danışmanlık yapan bir gruba mensup olan İrlandalı Marian Stokes, “Herkes için kötü haber. Ne yapabiliriz, toplanıp gidelim mi? Yabancılar yanlış bir şey yapmadı. Kurallara uygun davrandı. Avukata gittiler, danıştılar ve hükümet damgalayıp onay verdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!