Ruhani’nin kardeşine yolsuzluk tutuklaması

Güncelleme Tarihi:

Ruhani’nin kardeşine yolsuzluk tutuklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 22:13

İRAN’ın reform yanlısı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin kardeşi Hüseyin Feridun, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı. Hüseyin Feridun, Ruhani’nin baş danışmanı ve ona açılan kapı olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Yargı Erki Başkan Yardımcısı Gulamhüseyin Muhsini Ejeie basın toplantısında başka kişileri de kapsayan çoklu soruşturma sonrasında Hüseyin Feridun’un tutuklandığını, kefalet konduğunu, kefalet ödenmediği için de kendisinin cezaevine götürüldüğünü söyledi. Ejeie, eğer kefaletin ödenmesi durumu olursa Hüseyin Feridun’un tutuksuz yargılanabileceğini söyledi. Hasan Ruhani, ‘Feridun’ soyadını değiştirip şimdiki soyadını almıştı.

ZENCANİ DAVASINDA GEÇMİŞTİ

Yaklaşık bir yıl önce Genel Denetleme Örgütü’nün Başkanı Naser Seraj, finansal ihlaller nedeniyle Hüseyin Ferudun’un tutuklanmasını istemişti. Muhafazakârlar, faizsiz kredi ve bir banka müdürünün atanmasında ağabeyi üzerinde nüfuz kullandığı gerekçesiyle yargılanmasını istiyordu.
Feridun’un adı bir ara İran’ın yaptırım altında olduğu dönemde İran petrolünü satarak servet yaptığı iddia edilen ve yolsuzluktan ötürü idam cezasına çarptırılan işadamı Babek Zencani davasıyla gündeme gelmişti. Zencani’nin Ruhani’nin seçildiği 2013 seçimlerine maddi yardım yaptığını iddia etmesi üzerine İran meclisinden 46 parlamenter, Feridun’a yönelik mali suçların araştırılmasını istemişti. Reform yanlısı çevreler ise tüm bu iddiaların Ruhani’yi karalamaya yönelik girişimler olduğunu savunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!