Ronald Reagan kalçasını kırdı

Güncelleme Tarihi:

Ronald Reagan kalçasını kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2001 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin efsanevi eski başkanlarından 90 yaşındaki Ronald Reagan, California eyaletindeki evinde düşerek kalçasını kırdı.

1994 yılından beri Alzheimer hastalığının pençesinde olan ve hafızasını önemli ölçüde kaybettiği bilinen Reagan'ın, bugün kaldırıldığı Santa Monica kentindeki hastanede ameliyat olması bekleniyor.

Eski Başkan'ın sözcüsü Joanne Drake, sağlık durumunu ''istikrarlı'' olarak nitelendirdiği Reagan'ın ''bilincinin ve moralinin yerinde'' bulunduğunu söyledi.

Sözcüsünün ''basit bir düşme'' olarak açıkladığı kazanın nasıl meydana geldiği belirtilmezken, düşmelerin ABD'de ileri yaşlardaki ölümlerin önemli bir bölümüne yol açtığı biliniyor.

ABD'deki istitastiklere göre, ileri yaşlarda meydana gelen düşmelerin ardından hastaların sadece dörtte biri tam olarak iyileşirken, yüzde 20'si ise bir yıl içinde yaşamını yitiriyor.

Reagan'ın düşerek kalçasını kırdığı haberinin duyulmasının ardından, kaldığı hastanenin önü bir basın ordusu tarafından kuşatıldı. Eşi Nancy'nin, eski Başkan'ın sürekli yanında bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

1911 ylında Illinois eyaletinde doğan Reagan, gençliğinde ABD sinemasının yıldızları arasında yer aldıktan sonra siyasete başlamıştı. Reagan, California valiliğinin ardından 1980 yılında Cumhuriyetçi Parti'den katıldığı başkanlık seçimini, Demokrat rakibi Jimmy Carter'ın önünde kazanmıştı. Reagan, 8 yıllık başkanlık döneminde, zaman zaman görülen gaflarına karşın çok başarılı olmuş ve politikaları, eski Sovyetler Birliği'nin çöküş sürecini hızlandırmıştı. Reagan, 6 Şubat'ta 90 yaşını bitirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!