Romanya'da olağanüstü hal gündemde

Güncelleme Tarihi:

Romanyada olağanüstü hal gündemde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Romanya'da maaşlarına zam isteyen madencilerin başkent Bükreş'e yürüyüşünü durdurmak isteyen Cumhurbaşkanı Emil Konstantinesku ülkede ‘‘olağanüstü hal’’ ilan edeceği tehdidinde bulundu. Madencilere dün öğle saatlerine kadar süre tanıyan Romanya Cumhurbaşkanı, daha sonra maden sendikası liderleriyle yapılacak görüşmelerin sonucu belli olana kadar, olağanüstü hal ilanını ertelediğini bildirildi.

Yaklaşık 10 bin madencilere başkente yürüme talimatı veren maden sendikaları lideri Miron Cozma dün öğleden sonra Bükreş'in kuzeybatısındaki Rimnicu Vilcea yakınlarındaki bir Ortodoks manastırında Başbakan Radu Vasile ile görüşmeye başladı. Bu arada parlamentoda olağanüstü toplanarak madenci krizini görüşüyor.

Öte yandan önceki gün başkente doğru ilerleyen madencilerle çatışan güvenlik birimleri alarm durumlarını korurken, Bükreş'te madencileri protesto eden binlerce kişi sokaklara döküldü. 1991 yılında hükümetin devrilmesiyle sonuçlanan kanlı olayların tekrarlanmasından endişe edenler hükümete acil önlem alınması çağrısında bulundular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!