Rögardan iki firar

Güncelleme Tarihi:

Rögardan iki firar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 00:48

ABD’de yüksek güvenlikli hapishanede yatan iki mahkûm ‘Esaretin Bedeli’ filmindeki gibi firar etti.

Haberin Devamı

ABD’nin New York eyaletindeki Clinton Hapishanesi ünlü ‘Esaretin Bedeli’ filmini aratmayacak bir kaçış hikâyesine sahne oldu. Cinayet suçlaması ile hapishanede bulunan Richard Matt (48) ve David Sweat (34) isimli mahkûmlar hücrelerinin duvarını deldikten sonra binanın kanalizasyon sistemine ulaştı ve sokağa açılan bir kanalizasyon deliğinden çıkarak kayıplara karışmayı başardı.

GARDİYANLARI ‘UYUTTULAR’

Hapishane yetkilileri, kaçak mahkûmların gardiyanları kandırmak için kıyafetlerini yataklarına yerleştirerek uyuyan biri varmış gibi bir izlenim oluşturduğunu da söyledi. Matt ve Sweat’ın duvarı delmelerine imkân sağlayan aletleri nasıl elde edebildiğinin anlaşılması için de bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Rögardan iki firar

Haberin Devamı

‘ESARETİN BEDELİ’ İLE AYNI PLAN

Stephen King romanından uyarlama 1994 tarihli film ‘Esaretin Bedeli’nde (The Shawshank Redemption) mahkûmlardan biri küçük bir aletle uzun yıllar tünel kazarak kanalizasyon borusuna ulaşıyor ve kaçmayı başarıyordu. Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın başrollerinde oynadığı film 7 dalda Oscar’a aday gösterilmişti.

Rögardan iki firar

150 YILLIK TARİHİNDE BİR İLK

New York’un 500 kilometre kadar kuzeyinde Kanada sınırı yakınlarında bulunan Clinton Hapishanesi’nin 150 yıllık tarihinde bugüne kadar kaçmayı başaran mahkûm olmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!