Rehin prensesten yeni fotoğraf! Prenses Latifa İspanya'da görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Rehin prensesten yeni fotoğraf Prenses Latifa İspanyada görüntülendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2021 13:47

Dubai’den 2018 yılında kaçmak isterken, Hindistan’da babası Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un adamları tarafından silah zoruyla kaçırılarak Dubai’ye getirilen Prenses Latifa’nın yeni fotoğrafı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum’un 2018’de ülkeden kaçmaya çalışırken yakalanan kızı 35 yaşındaki Prenses Latifa el Maktum’dan yeni görüntüler geldi.

Geçtiğimiz aylarda özgürlüğüne kavuşan ancak ülkeyi terk edemeyen prenses ülkedeki bir AVM'de görüntülenmişti. Instagram'da yayınlanan yeni fotoğraf, Prenses Latifa'nın ülkeyi terk ettiğini ortaya çıkardı.

Söz konusu fotoğrafta, Prenses Latifa, İspanya'nın başleti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda bir arkadaı ile poz verirken görülüyor.

Fotoğrafta yer alan iki kişinin de maskeli olması ise söz konusu karenin güncel olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Hindistan'a kaçarken kendisini yakalayan Birleşik Arap Emirlikleri komandoları tarafından ilaç verildiğini belirten Prenses, villaya kapatıldıktan sonra bir daha güneş ışığı göremediğini Şubat ayında ortaya çıkan videoda anlatmıştı.

Haberin Devamı

Babasının kendisi hakkındaki planını bilmediğini ve durumun her geçen gün daha da umutsuz bir hal aldığını aktaran Prenses'in son sözleri 'Bundan gerçekten ama gerçekten çok yoruldum' olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda Latifa’nın arkadaşı ve Latifa’nın özgürlüğü için yürütülen kampanyanın müdürü Tiina Jauhianen ile insan hakları avukatı David Haigh, Demiroren Haber Ajansı’na Latifa’dan 6 aydır haber almadıklarını ve hayatı için endişe ettiklerini söylemişti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Marta Hurtado ise aynı dönemde yaptığı açıklamada Dubai’den Latifa’nın hayatta olduğuna dair ‘yaşam kanıtı’ istediklerini ancak Dubai’den bir yanıt alamadıklarını ifade etmişti.

BAE kraliyet ailesi, Latifa'nın akıl sağlığı sorunlarından mustarip olduğunu iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!