Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor: Çarpıcı araştırma sonuçları yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor: Çarpıcı araştırma sonuçları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2025 17:31

Bilim insanları, içeriğinde rafine şeker bulunan gıda ürünlerinin, hücrelere zarar vererek kronik inflamasyona neden olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

California Üniversitesi'nden bilim insanları, özellikle paketli gıdalarda bulunan rafine şekerin, hücre hasarına yol açıp biyolojik yaşlanmayı hızlandırdığını belirtti.

Son araştırmalar, işlenmiş gıdaların bir Amerikalının günlük kalori alımının yüzde 60'ını oluşturduğunu ortaya koydu. Şekerli içecek, paketli ekmek, meyveli yoğurt, kahvaltılık gevrek, sucuk ve salam gibi işlenmiş etlerin biyolojik yaşlanmayı hızlandırdığı tespit edildi.

İçeriğinde rafine şeker bulunan gıda ürünlerinin, hücrelere zarar vererek kronik inflamasyona yol açtığı bildirildi. Kronik inflamasyon; obezite, diyabet, karaciğer ve kalp hastalıklarını tetiklemesinin yanı sıra, çeşitli kanser türlerinin risklerini de artırabiliyor.

Beslenme epidemiyoloğu Marialaura Bonaccio, rafine şeker içeren gıdaların, besleyici açıdan yetersiz olmalarının yanı sıra şeker, tuz ve doymuş yağlar açısından da zengin olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bonaccio, “İşlenmiş gıdalar, uzun vadede vücut için toksik maddelerin taşıyıcıları haline gelirler, bu nedenle düzenli tüketimleri oldukça tehlikelidir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!