Rusya lideri Putin'den Ortaköy saldırısıyla ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Rusya lideri Putinden Ortaköy saldırısıyla ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2017 12:06

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortaköy'deki terör saldırısını kınayarak, "Yeni yıl kutlamasında suçsuz insanları öldürmekten daha kötü bir suç düşünemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sebebiyle başsağlığı diledi.

Kremlin'in resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre Putin şunları söyledi:

"Yeni yıl kutlamasında suçsuz insanları öldürmekten daha kötü bir suç düşünemiyorum. Fakat teröristlere insani duygular çok yabancı. Bizim ortak görevimiz terör saldırılarına kararlı bir şekilde yanıt vermek. "

Putin, bu kötülükle mücadelede Rusya'nın, Türkiye'nin güvenilir bir partneri olduğunu ve olacağının altını çizdi.

Putin, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi.

MEDVEDEV'DEN 'DESTEK' TELEFONU

Öte yandan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in de Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak, İstanbul’daki terör saldırısı vesilesiyle taziye dileklerini ve dayanışma mesajlarını ilettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Medvedev'in, Rusya'nın nereden kaynaklanırsa kaynaklansın Türkiye'nin terörle mücadelesine güçlü desteğini teyit ettiği belirtildi.

Yıldırım'ın ise Medvedev ile telefon görüşmesinde, İstanbul'daki terör saldırısının, Türkiye ile Rusya’nın bölgede barışı kalıcı hale getirmek için aldıkları inisiyatifle aynı dönemde gerçekleşmesinin bir tesadüf olmadığını, bu saldırılara rağmen Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun bölgede güvenlik ve istikrarın temini için yapıcı rol oynamaya devam edeceklerini ifade ettiği bildirildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!