Putin ve Scholz arasında kritik görüşme!

Güncelleme Tarihi:

Putin ve Scholz arasında kritik görüşme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 14:39

Rusya Devlet Başkanı Putin bugün Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede Rusya'nın Ukrayna'daki 'Nazi ideolojisi' ile savaşmakta kararlı olduğunu belirtti. Scholz ise Putin'e Rusya'nın küresel gıda tedariki konusunda 'sorumluluk taşıdığını' söyledi.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ukrayna savaşına ilişkin gelişmelerin konuşulduğu telefon konuşmasında Putin, Rusya'nın Ukrayna'da "Nazi ideolojisi" ile savaşmakta ısrar ettiğini söyledi. Putin Ukrayna'nın "Nazilikten arındırılması" gerektiğini vurguladı.

AMAÇ RUSÇA KONUŞAN NÜFUSU KORUMAK

Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre Putin 'Nazi ideolojisini savunan ve terörist yöntemler kullanan militanların' uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ettiğine dikkat çekerek Moskova'nın askeri operasyonunun Doğu Ukrayna'da Rusça konuşan nüfusunu korumayı amaçladığını belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasında devam ettirilen barış müzakerelerine de değinen Rus lider Kiev'i barış görüşmelerini "engellemekle" suçladı.

KÜRESEL GIDA TEDARİKİ UYARISI

Haberin Devamı

Scholz ise Putin'e Rusya'nın küresel gıda tedariki konusunda 'sorumluluk taşıdığını' söyledi.

ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Almanya Şansölyesi Scholz son dönemde Ukrayna'ya yapılan silah teslimatlarının yetersiz görülmesi ve Almanya'nın Rusya'dan enerji ithalatına bağımlı olması nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!