'Putin, gerçek bir demokrat dışında herşey'

Güncelleme Tarihi:

Putin, gerçek bir demokrat dışında herşey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 17:21

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, demokrat olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Haberin Devamı

Roth, Yeşiller Partili Federal Meclis Milletvekili Volker Beck'in dün Moskova'da geçici bir süre gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla bugün Berlin'deki Rusya Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto eylemine katıldı.
Moskova'da eşcinsellerin düzenledikleri gösteride çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını da protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriye yaklaşık 200 kişi katıldı.

Sol Partili Federal Meclis Başkan Yardımcısı Petra Pau'nun da katıldığı gösteride Roth, "Rusya, insan haklarını ayaklar altına alıyor. Putin, gerçek bir demokratın dışında her şey" diye konuştu.

Alman hükümetine de bu konudaki suskunluğuna son vermesi çağrısında bulunan Roth, Putin ile yakın dostluğu olan eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in de Rusya'daki gelişmelerle ilgili açıklama yapmasını istedi.

Haberin Devamı

Roth ayrıca, Rusya'daki eşcinsellerin insan haklarının ihlal edilmesinin, Heiligendamm kentinde 6-8 Haziranda düzenlenecek G-8 zirvesinde de gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Eşcinsel milletvekili Beck, dün Moskova'da katıldığı, eşcinsellerin gösterisinde geçici süre polis tarafından gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!