Ankara'daki saldırıya dünyadan büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki saldırıya dünyadan büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 13:23

Ankara Tren Garı kavşağında yaşanan terör saldırısı dünyada büyük yankı uyandırdı. Yabancı ülke liderleri ve temsilcilerinden Türkiye'ye taziye mesajları yağdı.

Haberin Devamı

BEYAZ SARAY: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

Beyaz Saray, Ankara'daki terörist saldırısını "en güçlü şekilde" kınadı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yazılı açıklamasında, saldırının, barış için planlanan bir yürüyüşün öncesinde yapılmasının, bunun arkasındakilerin ahlaksızlığını vurguladığını kaydetti.

Bu saldırının, bölgedeki ortak güvenlik zorluklarına karşı mücadele ihtiyacının diğer bir hatırlatıcısı olduğunu belirten Price, "ABD olarak, Ankara'daki korkunç terör saldırlarını en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Price, bu anlamsız şiddet yüzünden hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığını dileğinde bulunduklarını ve "düşüncelerinin yaralananlarla olduğunu" ifade ederek, "Terörizmle birlikte mücadele ederken ABD, Türk halkı ve devletinin yanında durmaya devam edecek. Bu çabalar, bu tür korkunç şiddet cesaretimizi kırmak şöyle dursun, sadece bizim kararlılığımızı daha da güçlendirir" mesajını iletti.

Haberin Devamı

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: Ankara'da meydana gelen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

PUTİN ERDOĞAN'A TELGRAF ÇEKTİ

Son dönemde ilişkilerin gerilimli olduğu Rusya lideri Putin, Erdoğan'a telgraf çekerek taziyelerini iletti.

Ankara’da meydana gelen patlama nedeni ile Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin’in Erdoğan’a bir telgrafla taziyelerini ilettiği ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

MERKEL: KORKAKÇA BİR EYLEM

Almanya Başbakanı Angela Merkel saldırıyı kınayarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziyelerini bildirdi. Almanya Başbakanı Merkel saldırıyı “Demokrasi ve barışa yapılmış korkakça bir eylem” olarak niteledi. Merkel yapılan saldırıyla, “Korku ve gözdağı vermeyi amaçlıyorlar” dedi. 

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI: SEÇİM ÖNCESİ KORKU OLUŞTURMA GİRİŞİMİ

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bu sabah saatlerinde Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada saldırının Türkiye’nin demokratik gelişme sürecine leke sürdüğüne dikkat çekildi. Barış ve huzur içerisinde gösteri yapan insanları hedef alan bu saldırılar, seçim öncesinde korku ortamı oluşturma girişimi olarak değerlendirdi. Steinmeier, Türkiye’deki sağduyulu ve demokratik insanların bir arada durup korku ortamı oluşturmaya çalışan zihniyetlerin karşısında dimdik durmaları gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bu tür girişimlere Türk halkının prim vermesi gerektiğin altını çizen Steinmeier, "Türk halkının içerisinde bulunan demokrasi anlayışına sahip insanların kaos ortamı oluşturmaya çalışan güçlere karşı boyun eğmeyeceklerine inanıyorum." ifadesini kullandı.

HOLLANDE'DAN KINAMA
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara Tren Garı kavşağında düzenlenen saldırıları kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzden fazla insanın da yaralandığı Ankara'daki barış mitingini hedef alan menfur terör saldırısını kınadığı duyuruldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türk halkına taziyelerini ilettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Fransa, birçok insanın hayatını kaybettiği Ankara'da bu sabah meydana gelen terör saldırısını kınıyor" ifadeleri kullanıldı. Böyle acı bir anda Fransa'nın Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduğuna değinildi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI: ANKARA'DAKİ VAHŞİ SALDIRILARLA DERİNDEN SARSILDIM

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Ankara'da düzenlenen saldırıyla "derinden sarsıldığını" bildirdi.

Patlamaya tepkisini Twitter aracılığıyla dile getiren Hammond, "Ankara'daki vahşi saldırılarla derinden sarsıldım. Kalbim ölen ve yaralananların sevdikleriyle. İngiltere, Türk halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ABD, İngiltere ve AB'den bombalı saldırıya kınama
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Ankara'da meydana gelen "bombalı saldırıyı" kınadı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter'daki resmi hesabından yapılan açıklamada “Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız” ifadelerine yer verildi. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bombalama görüntülerinin “şok edici” olduğunu belirtti. Moore mesajında, “Ankara'daki bombalama görüntülerini görünce şok oldum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerim. Düşüncelerim yaralananlar ve sevdikleriyle. Bu tarz terör olayları insanlık dışıdır ve hiçbir durumda kabul edilemez. Londra'daki 7/7 bombalı saldırısını yaşamış biri olarak; şimdi zaman, herkesin sakin ve ölçülü tepki vermesi zamanıdır” dedi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber ise Twitter'daki mesajında, “Barışçıl göstericilere yönelik bu elim saldırı karşısında derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Kederli ailelerin, dostların ve barış ortamı bu kadar zalimce bozulan tüm Türkiye vatandaşlarının acılarını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

PAKİSTAN ŞİDDETLE KINADI

Pakistan, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığ'ından yapılan yazılı açıklamada, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen "bombalı saldırının derin üzüntü ile öğrenildiği" belirtildi.

ARNAVUTLUK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, SALDIRIYI "ŞİDDETLE" KINADI

Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı "şiddetle" kınadığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, "Türk halkına ve devletine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyor, saldırıda yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!