Putin: Anayasa Komitesi Avrupa için de hayati

Güncelleme Tarihi:

Putin: Anayasa Komitesi Avrupa için de hayati
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 08:00

İSVİÇRE’nin Cenevre kentinde önceki gün toplanan Suriye Anayasa Komitesi hakkında görüş açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, komitenin başarılı iş çıkarmasının Avrupa açısından da hayati önem taşıyacağını söyledi.

Haberin Devamı

Macaristan’a düzenlediği ziyaret sonrasında konuşan Putin, “Suriye ihtilafının patlak verdiği günden bu yana ilk defa gerçek siyasi çözüm süreci yolunda adım atılıyor. Suriye Anayasa Komitesi’nin oluşturulup toplanabilmesi için başta Rusya olmak üzere Türkiye ve İran ile birlikte büyük çabalar sarf edildi. Sonuç olarak yıllardan sonra ilk defe Suriye yönetimi, muhalefeti ve sivil toplum örgütleri bir masa etrafında toplanarak dıştan herhangi müdahale olmaksızın ülkelerinin geleceğini tayin edebilecek. Cenevre’de başlatılan siyasi çözüm süreci ve buradan çıkacak yeni anayasa sadece Suriye halkı açısından büyük önem taşımıyor. Komitenin başarıya ulaşması Avrupa açısından da son derece önemli. Bunu söylerken mülteci krizini göz önünde bulunduruyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TRUMP’IN AZİL SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump hakkındaki azil sürecini resmileştiren tasarıyı 196’ya karşı 232 oyla kabul etti. Söz konusu tasarı, sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin kuralları içeriyor. Sürece ilişkin bu ilk resmi oylamanın ardından, şimdi 2020 yılının ilk haftalarına kadar uzanabilecek bir soruşturma süreci resmen
başlamış oldu.

Temsilciler Meclisi’nin soruşturma sürecini tamamlayıp azil tasarısını genel kurulda oylayarak kabul etmesi halinde, süreç Trump’ın azledilip azledilmemesi konusunda mahkeme vazifesi görecek Senato’ya taşınacak. Temsilciler Meclisi’nde Demokratların üstünlüğü varken, Senato’da Cumhuriyetçiler çoğunlukta. Bu da azil yönünde bir karar çıkma ihtimalini zorlaştırıyor.

Azil süreci, Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’den 2020 seçimlerindeki muhtemel rakibi Joe Biden’ın oğlunun bu ülkedeki faaliyetlerini araştırmasını istemesi üzerine başlamıştı.

BAKMADAN GEÇME!