Psaki: Ölen Türk askerinin ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Psaki: Ölen Türk askerinin ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 23:59

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili soruları yanıtladı. Psaki, istihbarat ve bilgi paylaşımı dahil Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak Türkiye ile yakın ve devam eden bir koordinasyon içerisinde olduklarını ve bunun kesinlikle devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Psaki, "Sıklıkla haberlerden, ama aynı zamanda görüşmelerden, Süleyman Şah Türbesi'nin Türkiye için bir öncelik olduğunu hepimiz bir süredir biliyorduk" dedi ve bunun ötesinde operasyonel detaylar ya da tartışmalara girmeyeceğini kaydetti. Ayrıca Psaki, "Bakan (ABD Dışişleri Bakanı John Kerry), dün Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'nin türbedeki başarılı operasyonunu görüştü. Türkiye'ye ve özellikle de bu operasyon sırasındaki kazada ölen Türk askerinin ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyoruz. İstihbarat ve bilgi paylaşımı dahil Suriye'deki gelişmeler konusunda (Türkiye ile) yakın ve devam eden koordinasyon halindeyiz ve bu kesinlikle devam edecek" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede kilit bir müttefik ve ortak olduğunu, Türklerle gerektiği şekilde bilgi ve istihbarat paylaşımı da dahil olmak üzere bu mücadelenin kilit unsurlarında görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Pentagon'dan bir yetkili, Şah Fırat Operasyonu ile ilgili AA muhabirinin sorusuna cevaben, "Türkiye'nin Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde düzenlediği başarılı operasyonun farkındayız. Bu çabada kaza sonucu hayatını kaybeden Türk askerinin ailesine başsağlığı diliyoruz. Türkiye IŞİD'e karşı çabada kilit bir müttefik ve ortak. Onlarla (Türklerle) gerektiği şekilde bilgi ve istihbarat paylaşımı da dahil olmak üzere (IŞİD'e karşı) mücadelenin kilit unsurlarında görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!