Profesör unvanlı editör üniversite öğrencisi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Profesör unvanlı editör üniversite öğrencisi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 00:00

Güvenirliği sürekli tartışılan internet ansiklopedisi Wikipedia’da sahte doktora ile kendisini öğretim üyesi olarak tanıtan bir üniversite öğrencisi, sitenin güvenilirliğine bir darbe daha vurdu.

"Essjay" lakabıyla tanınan ve kendisini özel bir üniversitede ilahiyat profesörü olarak tanıtan editörün, Ryan Jordan isimli 24 yaşında Kentucky’li bir üniversite öğrencisi olduğu ve "Yeni Başlayanlar İçin Katoliklik" gibi kitaplardan elde ettiği bilgilerle sitede makaleler yazdığı ortaya çıktı. Tüm dünyadan gönüllülerin yazdığı Wikipedia, gerçeğin ortaya çıkması üzerine kendisini öğretim üyesi gibi tanıtan sahtekar genci siteden çıkardı. Kullanıcıların içeriğinde değişiklik yapabildikleri açık kaynak kodlu Wikipedia’da yer alan bilgilerin doğruluğu ve güncelliği uzun süredir sorgulanıyordu.

Öte yandan, bilgisayar korsanları, Wikipedia’yı kullananların kişisel bilgilerini ele geçirmek için kullandıkları ortaya çıktı. Hackerların Alman Wikipedia’sına kurdukları "bubi tuzağı" fark edilince kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!