Prenses Diana'nın mahkemesi Ekim ayına ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Prenses Diananın mahkemesi Ekim ayına ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2007 12:12

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, Prenses Diana'nın ölümünün soruşturulması amacıyla açılan davanın hazırlık aşamasını, iş adamı Muhammed El Fayed'in isteği üzerine, ekim ayına erteledi.

Haberin Devamı

Oğlu Dodi El Fayed'i Prenses Diana ile aynı trafik kazasında kaybeden ve kazanın bir komplo sonucu meydana geldiğini öne süren El Fayed'in girişimleri üzerine açılan davada, mahkeme El Fayed'den, iddialarını destekleyen delilleri sunmasını istedi.

El Fayed'in avukatları, Diana ile Dodi'nin ölümünden Kraliyet ailesi ve İngiliz dış istihbarat servisi MI6'yı sorumlu tutan müvekkillerinin iddialarını kanıtlayacak delilleri toplayabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, duruşmaların ertelenmesi talebinde bulundu.

Yargıç Leydi Elizabeth Butler-Sloss, bu talebini haklı bularak, davanın hazırlık aşamasının ekim ayına ertelenmesine karar verdi.

Duruşmalar erteleme olmasaydı 8 Mayısta başlayacaktı.

Baba El Fayed'in, hazırlık soruşturmasının kamuoyuna açık yapılması ve bir jürinin kurulması talebi de daha önce kabul edilmişti.

Haberin Devamı

Hukuk çevreleri, Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed'in hedefinin, Diana ile Dodi'nin ölümünden sorumlu tuttuğu Kraliçe II. Elizabeth'in eşi Prens Philip ile oğlu veliaht Prens Charles'ı tanık sandalyesine oturtmak olduğunu belirtiyor.

Galler Prensesi Diana ile Dodi El Fayed 1997 yılı Ağustos ayında Paris'te bir alt geçitte geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!