Polis dayağı Avrupa Parlamentosu'nda

Güncelleme Tarihi:

Polis dayağı Avrupa Parlamentosunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2005 17:07

  Copa jet soruşturma
  İstanbul demokrasisi

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda yarın, göstericilere şiddet kullanan Türk polisini kınayan bir karar tasarısı oylanacak.

Avrupa Parlamentosu, yarın Kadınlar Günü  gösterisinde şiddet kullanan Türk polisini kınayan bir karar tasarısını oylayacak.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurul oturumunda Çarşamba günü oylanacak  tasarıda, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen gösterilerde çıkan olaylara ilişkin olarak, AB Komisyonu'ndan kapsamlı bir rapor hazırlaması isteniyor.

Pekin'de düzenlenen 4. Dünya Kadınlar Konferansı'nın sonuçlarının takibine' ilişkin tavsiye karar tasarısının içinde İstanbul'da çıkan olaylara da atıfta bulunuluyor.

Siyasi grupların, İstanbul'daki olaylarla ilgili tek tavsiye karar tasarısı hazırlayıp oylamaya sunmak istedikleri, ancak tüzükle ilgili teknik sorunlar yüzünden bunun mümkün olmaması üzerine, bu tür bir yaklaşım konusunda görüş birliğine vardıkları bildirildi.

Tavsiye karar tasarısının Türkiye ile ilgili bölümünde, 'İstanbul'da çıkan olaylarda polisin davranışı şiddetle kınanıyor ve AB Komisyonu'ndan olaylarla ilgili olarak AP'ye kapsamlı bir rapor sunması' isteniyor.

'Türkiye'de gerçekleştirilen yasal reformların memnuniyetle karşılandığı' ifade edilen tasarıda, 'bununla birlikte kadınların hala şiddete ve töre cinayetlerine hedef olmasının endişeyle karşılandığı' belirtiliyor.

Tasarıda, AB Komisyonu ve Konseyi'ne çağrıda bulunularak, Türk yetkililerle işbirliği içinde Türkiye'deki kadın haklarının yakından takip edilmesi isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!