PKK’nın çocuk istismarı BM raporunda

Güncelleme Tarihi:

PKK’nın çocuk istismarı BM raporunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2022 07:00

BM’nin ‘2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar’ raporunda, Suriye’de YPG/PKK terör örgütünün resmi rakamlara göre 250’ye yakın çocuğu silahlı kadrosuna kattığı kaydedildi.

Haberin Devamı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekreterliği, yıllık olarak hazırladığı savaşlarda silah altına alınan, öldürülen, sakat bırakılan ve tutuklanan çocuklara ilişkin verileri içeren “2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar” raporunu yayınladı.

Rapora göre, ABD ve Batı ülkelerince desteklenen ve SDG adını kullanan YPG/PKK terör örgütü, 2021’de 221 çocuğu silahlı kadrosuna kattı.

Raporda, YPG/PKK’nın bir kolu olan ve ABD’nin kurdurduğu “İç Asayiş Güçleri” adlı terör örgütü türevinin ise aynı yıl içinde 24 çocuğu terörist yapılanmasına aldığı belirtildi. Yine terör örgütüne bağlı, sözde “Afrin Kurtuluş Güçleri”nin de 2021’de 2 çocuğu silahlandırdığı kaydedildi.

Terör örgütüne bağlı “İç Asayiş Güçleri”nin 43, YPG/PKK’nın ise 6 çocuğu hapsettiği kaydedildi. Terör örgütünün işgal ettiği bölgelerde, çoğu yabancı DEAŞ’lı ailelerden 800’den fazla çocuğun, YGP/PKK tarafından tutulduğuna işaret edildi.

Haberin Devamı

YPG/PKK’nın ayrıca Suriye’de 2021’de 55 çocuğu öldürdüğü, örgüte bağlı “Afrin Kurtuluş Gücü” ve “İç Asayiş Güçleri”nin de aynı yıl 18 çocuğu öldürdüğü belirtildi.

Suriye’de 45 okul ve hastanenin saldırıya maruz kaldığı belirtilirken bunlardan 26’sının Esad rejimi ve ona bağlı güçlerce gerçekleştirildiği, 12’sinin ise YPG/PKK terör örgütü ve ona bağlı gruplar tarafından düzenlendiği yazıldı.

Suriye’de 2021’de 20 okul ve hastanenin askeri amaçla kullanıldığına işaret edildi. Raporda bunlardan 12’sinin terör örgütü YPG/PKK tarafından kullanıldığı bilgisine yer verildi. Terör örgütünün ayrıca çocuklara yönelik insani yardımlara erişimi engellediği de raporda yer alan bilgiler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!