PKK’lı Duran Kalkan: HDP neyi başardı da...

Güncelleme Tarihi:

PKK’lı Duran Kalkan: HDP neyi başardı da...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 16:59

Terör örgütü PKK'nın lider kadrosundan Duran Kalkan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan ateşkes çağrılarına tepki gösterdi. Kalkan, "Kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin haberine göre, Mednûçe televizyonunda yayınlanan mülakatında, son haftalarda HDP tarafından PKK'ya yapılan ateşkes çağrılarını eleştirdi.

Kalkan, "HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. Başkalarına çağrı yapıyorlar, ama kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar. Biraz gerçekçi olmaları lazım. Halkların, Kürt halkının temsilciliğini iyi yapmaları gerekli. Meclisi niye işletemediler, bunun üzerinde yoğunlaşmalılar... Kendi işleriyle, meclis işleriyle uğraşsalardı ve çözüm getirselerdi, savaş yerine demokratik siyaset temelinde olurdu. Bu temelde çalışmalarında ısrar etmeliler" diye konuştu.

Kalkan ayrıca, "Kesinlikle vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapılmamalı" çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

HDP'DEN YANIT
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, Kalkan’ın, “HDP olarak neyi başardılar da çağrı yapıyorlar” sözlerini hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

“HDP’nin kendi üzerine aldığı yükün farkında olduğunu düşünüyoruz. HDP bir tarafta kapatılma baskısı altında. Ama biz de topluma karşı, akan kanın durması için daha yoğun çalışmalıyız. Biz önümüzdeki seçimin de eğer güvenli bir ortamda gerçekleşirse, Türkiye toplumunun tanıdığı krediyi yükselteceğini düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!