Piton, elektrikli battaniye yuttu

Güncelleme Tarihi:

Piton, elektrikli battaniye yuttu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 00:00

ABD’de Houdini adlı piton yılanı, 2 kişilik elektrikli battaniyeyi elektrik kablosu ve kontrol kutusu ile birlikte tamamen yuttu.

Akşam yemeğini karıştırdı

Idaho Eyaleti’nde meydana gelen olayda, pitonun yuttuğu elektrikli battaniye, 2 saat süren ameliyatla çıkarıldı. 3.5 metre boyundaki Burma cinsi 27 kiloluk piton Houdini’nin sahibi Karl Beznoska, "Battaniyeyi onu sıcak tutsun diye kafesinde bulunduruyordum. Battaniyeyi, akşam yemeği olan tavşanla karıştırdı galiba. Kabloyu fişten nasıl çıkardı anlayamadım. Eğer çıkarmasaydı çarpılırdı" dedi.

Uzmanlar: 6 saatte yutmuş
/images/100/0x0/55eab2ccf018fbb8f8910714


California’lı uzmanlar, Houdini’nin battaniyeyi 6 saatte yuttuğunu tahmin ettiklerini söyleyerek, "Ameliyat yapılmasaydı ölürdü" dediler. Houdini’nin emekli kayak öğretmeni olan Avusturya asıllı sahibi Beznoska, pitonunu çevredeki ilkokullara götürerek çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor. Beznoska, Houdini ile 16 yıldır birlikte yaşadıklarını açıkladı.

Ameliyatı 2 saat sürdü


Karsten Fostvedt ve Barry Rathfon adlı veterinerler, 2 saatlik ameliyattan sonra battaniyeyi pitonun midesinden çıkarabildi. Daha önce hiç yılan ameliyat etmediklerini söyleyen veterinerler, röntgende belirledikleri battaniyeyi çıkarabilmek için, bazı uzmanlarla telefon görüşmeleri yaptı. Midesi yarım metre boyunda açılarak ameliyat edilen pitonun durumu iyi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!