Pilotlarımıza, Üstün Başarı madalyası

Güncelleme Tarihi:

Pilotlarımıza, Üstün Başarı madalyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kosova'da Sırp füzeleri ve uçakları tehdidi altında görevlerini başarı ile icra ederek İtalya'dan yurda dönen 182. Filo'nun 22 pilotuna NATO ‘Üstün Başarı’ madalyası ve şerit rozet verilecek.

Savaşın başladığı 24 Mart tarihinden bu yana ateş hattına tam 153 sorti gerçekleştiren ve 611 saat havada kalan Diyarbakır 182. Atmaca Filo'nun, Brüksel'deki NATO karargahı tarafından özel bir şilt ile de ödüllendirilmesine karar verildi.

NATO Genel Sekreteri Javier Solana'nın talimatı ve İttifak Başkomutanı Orgeneral Wesley Clark'ın onayıyla kararlaştırılan madalyalar, uluslararası operasyonlarda üstün başarı gösteren askeri personele veriliyor.

Hürriyet'e bilgi veren askeri kaynaklar, NATO'nun madalyalarının önümüzdeki günlerde 182. Filo'ya teslim edileceğini belirttiler.

TSK MADALYASI YOLDA

182. Atmaca Filo'ya, NATO'nun hava akınlarının başarı ile gerçekleşmesine katkıda bulunmak ve savaş bölgelerinde Türkiye'yi başarı ile temsil etmesi dolayısıyla da, TSK tarafından Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası verilmesi yönünde Ankara'da bir çalışma başlatıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!