Peskov: Zelenski-Putin görüşmesi olmaz

Güncelleme Tarihi:

Peskov: Zelenski-Putin görüşmesi olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 07:00

Türkiye ve Rusya liderleri Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin’in geçen hafta Soçi’deki görüşmeleri dünyada “Bu zirveden Rusya-Ukrayna arasında barış görüşmesi çıkar mı” beklentisine neden olurken, Kremlin şu an böyle bir seçeneğin masada olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski arasında Türkiye arabuluculuğunda bir görüşme planlanıp planlanmadığı yönündeki soruyu Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şöyle yanıtladı:

“Türkiye’nin barış sağlanması için gösterdiği yoğun çabaya rağmen Ukrayna tarafı, önceki müzakerelerde ev ödevini yapmayarak radardan kayboldu. Bu şartlarda Putin ile Zelenski arasında görüşme yapılması mümkün değil.”

REFERANDUM HAZIRLIĞI

Rusya’nın, Kırım ve Donbas’ın yanı sıra Ukrayna’nın Zaporojye ve Herson bölgelerinde de Rusya’ya katılım referandumu düzenlenmesi konusunda Moskova’nın görüşünü ortaya koyan Peskov, “Orada Rusya referandum yapmıyor. Zaparojye halkı kendisi Rusya’ya dahil olmak için referandum yapmak istiyor” dedi. Kremlin bu açıklamayı yaptığı sırada işgal altındaki Zaparojye bölgesine Rusların yönetici olarak atadığı Anton Koltsov, eylül ayında Rusya’ya katılım referandumu yapılmasına dair talimatı imzaladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!