Pentagon’un bilgisayarına sızan iki çocuk yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Pentagon’un bilgisayarına sızan iki çocuk yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD, Savunma Bakanlığı ‘Pentagon’un bilgisayar programlarına giren iki çocuğun haberiyle çalkalanıyor. Amerikan askeri bilgisayarlarına, şimdiye kadar tanık olunan en sistemli ve en iyi organize ‘siber-saldırı’dan California'nın, 5500 nüfuslu Cloverdale kasabasında yaşayan 15 yaşındaki iki çocuk sorumlu tutuluyor. ‘Oyun’ uğruna Pentagon bilgisayarlarına giren iki çocuk, FBI'yı ayaklandırırken, meydana gelen olaylar, komedi filmlerine taş çıkaracak gibi.

Gazetelerde çıkan haberlere göre, Pentagon'un çalan alarmları, 11 askeri bilgisayara elektronik müdahale yapıldığı uyarısında bulununca, Federal Araştırma Bürosu ‘FBI’ ajanları derhal harekete geçti. Yapılan araştırma sonucu elde edilen izler sürüldüğünde, Cloverdale'de bir eve kadar uzanıldı. Söz konusu adresi basan FBI ajanları, kimliği açıklanmayan 15 yaşındaki iki afacan çocuğu suç üstü yakaladı. Çocukların bilgisayar, program ve yazıcılarına el kondu. Çocuklardan biri okulunda, ‘FBI ajanları gece boyunca evini aradığı için ödevlerini yapamadığından’ şikayet ederken, FBI sözcüsü George Grotz, olayın ‘sadece oyun oynama arzusundan’ kaynaklandığını ve çocukların tutuklanmadığını söyledi.

Yapılan inceleme sonucu, iki çocuğun yerel İnternet şirketi Netdex'in aracılığıyla ve program çözücü kullanarak Pentagon'un bilgisayarlarına sızdıkları belirlendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!