Pavarotti öldü

Güncelleme Tarihi:

Pavarotti öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 06, 2007 07:58

Dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti, bugün erken saatlerde hayata veda etti. kuşağının en büyük opera sanatçısı olarak gösterilen Pavarotti 71 yaşındaydı. Ünlü sanatçıya geçen yıl pankreas kanseri teşhisi konmuştu.

Haberin Devamı

PAVAROTTI'NİN HAYAT HİKAYESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 PAVOROTTI'NIN UNUTULMAZ ARİASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..

Ünlü sanatçının, İtalya'nın Modena kentindeki evinde bu sabah erken  saatlerde öldüğünü duyuran Robson, "Maestro, ölümüne neden olan pankreas  kanserine karşı uzun ve zorlu bir savaş verdi" dedi.

Sesinin yanı sıra dünya genelindeki stadyumlarda on binlerce kişiye  verdiği konserler ve düet albümleriyle iz bırakan "Büyük Luciano"  Pavarotti, sanat çevrelerinin dikkatini ilk kez sahne aldığı Covent  Garden'da 1963 yılında çekti.

CENAZE TÖRENİ CUMARTESİ GÜNÜ
       Â

TAZÄ°YE HATTI
Pavarotti'nin ölümü üzerine Modena Belediyesi taziyelerini bildirmek isteyen hayranları için bir telefon hattı açtı:
Türkiye'de arama şekli:
00-39-059-20312
Pavarotti, Cumartesi  günü İtalya'nın Modena kentinde toprağa verilecek. Pavarotti'nin naaşının bugün sevenlerinin ziyaretine açılacağı, cenaze  töreninin ise Cumartesi günü Modena Katedralinde yapılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Pavarotti'nin ölümüyle İtalya'daki sanat dünyası derin bir hüzne  bürünürken, aile bireylerine taziye mesajları yağmaya devam ediyor.

SANAT DÃœNYASI YASTA

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Kültür Bakanı Francesco Rutelli, bugün  yayımladığı taziye mesajında, "Pavarotti, 20. yüzyılın dev  şahsiyetlerinden biriydi. İtalyan müziğini sevenler açısından, onun  vefatıyla oluşan boşluk asla doldurulamayacaktır" dedi.

ALICE 4 YAÅžINDA YETÄ°M KALDI

Pankreas kanserine yenik düşen Pavarotti, 46 yıllık sanat  kariyeri boyunca iki kez evlenmişti. Pavarotti'nin ilk eşi Adua  Veroni'den Lorenza (44), Cristina (42), Giuliana (39) adlı üç kızı var.  Pavarotti'nin 2003'te evlendiği, kendisinden 34 yaş küçük eşi Nicoletta  Mantovani'den ise Alice (4) adlı bir kızı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!