Paul Auster: PEN Amerika’ya başkan oluyor

Güncelleme Tarihi:

Paul Auster: PEN Amerika’ya  başkan oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 22:16

Amerikalı ünlü yazar Paul Auster, Trump’ın başkan seçilmesi üzerine, bir sonraki dönemde PEN Amerika’nın yeni başkanı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

'NEW York Üçlemesi’, ‘Brooklyn Çılgınlıkları’, ‘Kış Günlüğü’ gibi kitaplarıyla dünyada ve Türkiye’de geniş kitleler tarafından okunan Amerikalı ünlü yazar Paul Auster, PEN Amerika’nın başkanı olacağını açıkladı.

Son ABD seçimlerinden Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın başkan olarak çıkmasını “dehşet verici” olarak belirten Auster, Trump yönetimi altındayken PEN Amerika gibi, ifade özgürlüğü için çabalayan bir kurumun başkanlığını geri çevirdiği takdirde kendisiyle barışamayacağını dile getirdi.

TRUMP VARSA BEN DE VARIM

Donald Trump’ın seçimi kazandığı günden beri “hayatının geri kalanını nasıl yaşayacağını çözmeye çalıştığını” ifade eden Auster, PEN Amerika’nın başkanlığını üstlenerek Amerikalı yazarların yeni ABD Başkanı Donald Trump karşıtlığına önderlik edeceğini söyledi. Auster, daha önce PEN Amerika’nın sekreterliğini ve başkan yardımcılığını üstlenmişti. Bugüne kadar organizasyonun önderliğinin tüm yükünü almak istemediğini itiraf eden yazar, kendisine defalarca teklif edilen bu pozisyonu aktif olarak üstlenmeye Trump’ın başkan olması sonrasında ikna olduğunu belirterek, “Trump yönetimi sırasında bu rolü reddedersem kendimi affetmezdim” dedi. Trump başkanlığındaki yeni ABD yönetiminin, sanatçı ve yazarlara fon sağlayan ‘national endowments for the arts (NEA) and humanities’i (NEH) yürürlükten kaldırarak sanat ve beşeri bilimlere ayrılan her biri yıllık 150 milyon dolarlık fonu kesme planlarını duyurması üzerine kararını açıklayan Auster, PEN Amerika’nın başına geçtiği takdirde sık sık konuşmalar yapacağını ve her fırsatta gerekli muhalefeti edeceğini dile getirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!