Pasaportu çıkınca Türkiye’ye gönderilecek

Güncelleme Tarihi:

Pasaportu çıkınca Türkiye’ye gönderilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 12:20

Hakan Çalışkan, Almanya’da doğdu ve büyüdü. Bavyera Eyaleti’nde amatör ligin en iyi futbolcuları arasındaydı. Ancak aldığı bir mahkumiyet yüzünden şimdi Almanya’dan sınır dışı edilmeyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

NÖRDLİNGEN kentinde yaşayan Hakan Çalışkan (38) hakkında, eski sevgilisinin tecavüz suçlaması nedeniyle dava açıldı. Nördlingen Mahkemesi, Çalışkan’ı 6.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Dört yıl hapis yatıp çıkan Çalışkan şimdi sınır dışıyla edilmeyle karşı karşıya. Cezasının dörtte üçünü yattıktan sonra iyi halden şartlı tahliye edilen Çalışkan, elinde Almanya için bir tehlike oluşturmadığına dair rapora rağmen sınır dışı edilmek isteniyor. Çalışkan hakkında verilen kararı, Münih Yüksek İdari Mahkeme de onayladı. Almanya Hakan Çalışkan’ı şimdi çocuklarından ayırıp sınır dışı etmek istiyor.

‘BENİ ÇOCUKLARIMDAN NASIL AYIRIRLAR?’
Cezaevine girince pasaportu elinden alınan eski Çalışkan, pasaportu bulunamadığı için şimdilik Almanya’dan gönderilemiyor. Yeni bir pasaport çıkarması isteniyor. Almanya’da kalmak için çalmadık kapı bırakmayan Çalışkan, hukuki mücadeleye devam ettireceğini söyledi. Çalışkan, “5 ve 8 yaşlarında iki çocuğum var. Burada ağabeyimle ortak ev yaptırdık. Beni çocuklarımdan nasıl ayırırlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!