Partizan gazeteci olur mu tartışması

Güncelleme Tarihi:

Partizan gazeteci olur mu tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2010 00:00

ABD’nin en çok izlenen iki liberal komedyeni Jon Stewart ve Stephen Colbert’in 30 Ekim’de Washington’da Cumhuriyetçilerin benzer etkinliklerine cevap olarak düzenleyeceği siyasi miting öncesinde tartışma başladı.

Devlet radyosu NPR, çalışanlarının bu mitinge katılmasını bir genelgeyle yasakladı. Başka birçok medya kuruluşu resmi açıklama yapmasa da, çalışanlara bu konuda “etik kuralları” hatırlatarak mitinge katılımı fiilen yasakladı.
Ülkenin en saygın gazetelerinden Washington Post ise yazıişleri müdürlerine daha ilginç bir talimat verdi: “Bu tür siyasi etkinliklere yazı işleri kadrosu üyeleri katılamaz. Bunlar yerinde izlenebilir, fakat tişört veya rozet taşımak, slogan atmak gibi eylemlerle katılımda bulunulamaz.”
Oprah uçağını verecek
İfade özgürlüğü ve medya tarafsızlığı arasındaki bu çelişkili durumla ortaya çıkan farklı uygulamalar tartışma yarattı. NPR’ın tam aksi bir tavır takınan medya kuruluşları da var. Örneğin ABD’nin en çok okunan Demokrat eğilimli internet gazetesi Huffington Post, 250 bin dolar harcayıp isteyen çalışanlarını mitinge 100 adet otobüsle taşıyacağını açıkladı. Stewart’ın programına konuk olan ülkenin en zengin televizyoncusu Oprah Winfrey ise programa gelen tüm izleyicileri uçağıyla mitinge götüreceğini ve hepsine otel odası ayarlayacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!