Paris'teki olaylı 1 Mayıs kutlamalarının bilançosu belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Paristeki olaylı 1 Mayıs kutlamalarının bilançosu belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 23:20

Fransa'nın Başkenti Paris'te sivil toplum kuruluşları ve sendikaların liderliğinde binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamalarında çıkan olaylarda 54 kişinin gözaltına alındığı, 8 polisin ise yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Fransa’nın Başkenti Paris’te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için sivil toplum kuruluşları ve sendikaların önderliğinde binlerce kişi sokağa indi. Barışçıl başlayan gösterilere, siyah kıyafetler giyen ve aralarında terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin de olduğu söylenen, aşırılık yanlısı anarşist grup “Kara Blok” üyelerinin katılmasıyla çatışmaya döndü. Grup Fransız polise taş ve şişe ile saldırdı. 

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kutlamaların çoğunun barışçıl olduğunu ancak polisin yangını söndürmeye çalışan bir itfaiyeciye saldıran bir kadın da dahil olmak üzere Paris’te 54 kişiyi gözaltına aldığını aktardı. Darmanin ayrıca, çıkan olaylarda 8 polisinde yaralandığını ifade etti.

116 BİN KİŞİ 1 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI

Haberin Devamı

Göstericiler, geçtiğimiz günlerde ikinci dönem için seçilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un emeklilik yaşını yükseltme planını protesto ederken, Paris dışında Lille, Nantes, Toulouse ve Marsilya gibi diğer şehirlerde de yaklaşık 250 miting düzenlendi. İçişleri Bakanlığı, 24 bini başkentte olmak üzere toplam 116 bin 500 kişinin gösterilere katıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!