Paris'te çantalı katil alarmı

Güncelleme Tarihi:

Pariste çantalı katil alarmı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en güzel kentleri arasında gösterilen Paris, bir süredir korku içinde yaşıyor. Paris'te özellikle yalnız yaşayan kadınlar, bir süredir ‘‘Çantalı Katil’’ olarak anılan bir seri katil yüzünden geceleri sokağa çıkmaktan korkmaya başladılar.

‘‘Çantalı Seri Katil’’ 1991-1997 yılları arasında Paris'te birbirinden güzel ve eğitimli 7 genç kızı öldürdü. Katil, cinayetlerini genellikle Paris'ın şık mahallelerindeki evlerde ya da oto parklarda işliyor. Kurbanlarının ellerini bağladıktan sonra ırzlarına geçiyor ve bıçak darbeleriyle öldürüyor.

Paris'i dehşete boğan seri katil, uzmanlara göre son derece düzenli biri ve avının peşine düşerken yanına ‘‘cinayet çantası’’ almayı ihmal etmiyor. ‘‘Cinayet çantası’’nın içindekiler ise çok ilginç: Kasap bıçağı, tıraş takımı, ip, yakı ve sadece Fransız Ordusu mensuplarına dağıtılan prezervatif.

Seri katilin kurbanlarının elbiselerini, turtarma konusunda uzman biri gibi özenle kesmesi; akla polis, hastabakıcı veya itfaiyeci olabileceğini getiriyor. Sperm ve sigara kalıntılarından DNA'sı tespit edilen seri katil, ayrıca arkasında son derece özel bir ayak izin bırakmak yanlışlığına düştü. Seri katilin yakalanmasını kolaylaştıracak bir diğer büyük zaafı ise kurbanlarından hatıra eşya almak. Bunlar, kredi kartları, dolma kalem, anahtar, altın zincir, Freddie Mercury ve Bach'ın CD'leri, bıçak, iç çamaşırları, çalar saatler... Polis bu eşyaların katilin yakalanmasında çok büyük rol oynayacağına inanıyor.

AYNI ZAMANDA FETİŞİST

Psikologlara göre, seri katil aynı zaman fetişist ve kurbanlarından aşırdığı eşyalarla cinsel tatmine ulaşabiliyor. Seri katilin elinden kurtulmayı başaran tek kişi olan Elizabeth adındaki genç kızın ifadesinden yola çıkılarak seri katilin robot resmi çizildi. Konuşarak seri katilin elinden kurtulmayı başaran genç kızın anlattıklarına göre, katil 25 ile 30 yaşlarında, son derece atletik, iyi Fransızca konuşan biri

Elizabeth ile biraz samimi olunca genç kıza ‘‘Bana Flo diye hitap et’’ dediği söyleniyor. Ancak DNA, ayak izi ve robot resim sayesinde seri katil etrafındaki çemberin daraldığına inanan polis henüz Flo'nun ne anlama geldiğini bulabilmiş değil.

Seri katiller birbirine benziyor

FBI yapılan bir araştırma, seri katiller arasında pek çok benzerlik olduğunu açıkça ortaya koydu. Araştırmada 31 seri katille yapılmış görüşmeler esas alındı. Sonuçta 31 seri katilden 13'ünün geçmişte fiziksel olarak taciz edildiği, 23'ünün psikolojik açıdan zarar gördüğü davranışlara maruz kaldığı, 12'sinin de çocukken cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı. Seri katillerin cinsel açıdan meraklı oldukları ‘‘konular’’da büyük benzerlik taşıyor. Seri katillerin yüzde 81'i pornografiye, yüzde 79'u ayırı derecede mastürbasyona, yüzde 72'si fetişizme ve yüzde 71'i de röntgenciliğe meraklı olduklarını söylüyor. Seri katillerin bir başka ortak özellikleri de hayal dünyalarıyla gerçek hayat arasında bağlantı kurmakta zorlanmaları. Bu hayallerin büyük bölümü de şiddet, seks ve sadizm üzerine kurulu. FBI'ın araştırmasına katılanlardan 20 tanesi, henüz 18 yaşına gelmeden kadınlara veya erkeklere tecavüz etmeyi hayal ettiklerini söylüyor. Görüşme yapılan seri katillerin bir diğer özellikleri ise iş konusunda istikrarsız oluşları. Sadece yüzde 20'si düzenli bir işte çalışmış.

Katil son derece zeki

Fransa'da seri katiller uzmanı olan ve bu konuda birkaç kitabı yayınlanan Stephane Bourgoin, çantalı katili sadist bir psikopat olarak tanımlıyor. Kitaplarını yazmak için Amerikan cezaevlerinde 30'a yakın seri katil ile görüşen Stephane Bourgoin, katilin cinayetlerine en ince ayrıntısına kadar özenle hazırlandığı görüşünde. Bourgoin'e göre katil cinayetlerini son derece bilinçli bir şekilde işliyor ve kesinlikle vicdan azabı çekmiyor. ‘‘Kurbanı onun gözünde hiçbir şey ifade etmiyor. Kurban sadece fantezilerini gerçekleştirmeye yarayan bir nesne. İşkenceye tabi tutmak ve öldürmek seri katil için çok basit. Bunu, bir kağıt mendili kullandıktan sonra buruşturup atmak gibi görüyor’’ diyen Stephane Bourgoin, çantalı katilin son derece zeki olduğuna dikkat çekiyor.

Profiler: Katil Avcısı

İlk olarak, seri katillere en çok rastlanan ülke olan ABD'de, FBI'ın bünyesinde çalışmaya başlayan 'profiler'lar, bu tür davaların çözümünde büyük önem oynuyorlar. Katil Avcısı olarak bilinen 'profiler', bir detektif veya sıradan bir kriminolog değil. Bu konunun önde gelen isimlerinden FBI'ın efsane adamı John Douglas, 'profiler'ın yani katil avcısının yaptığı işi, ‘‘Suçlunun beynine girerek suçu çözmek’’ olarak özetliyor. Bu özel uzmanlar sıradan cinayet, tecavüz veya bombalama olaylarıyla ilgilenmiyorlar. Genellikle, birden fazla cinayet veya tecavüz arasında bağlantı ihtimali belirdiğinde olaya el koyuyorlar. Kısa bir süre içinde suçlunun derin bir analizini yaparak; hem ruh halini hem de fiziksel özelliklerini inanılması zor bir şekilde detaylarla ortaya koyabiliyorlar. Bir 'profiler' cesetin bulunduğu konumdan cinayetin hangi amaçla işlendiğini, kullandığı silahtan hangi fantezisini tatmin için öldürdüğünü bile bulabiliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!